Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od dłuższego czasu borykam się z dziwnym odgłosem dochodzącym z tyłu samochodu . Wydaje mi się że odgłos ten powoli się nasila . Dźwięk ten mogę opisać jak by gaśnica latała w bagażniku ( stukanie , pukanie ) , dźwięk jest słyszalny tylko i wyłącznie przy małych prędkościach parkingowych a przede wszystkim kiedy wprowadzam samochód w gwałtowne ruchy przód tył . To co jest dziwne to że dźwięk jest również słyszalny kiedy stoi auto na parkingu z zaciągnietym recznym lub nie ale na biegu , kiedy poruszam auto własną siłą energicznie przód tył .. zawieszenie było już kilka krotnie sprawdzane bez luzów .. jedynie co mechanik znalazł niepokojącego to że dźwięk prawdopodobnie dochodzi z baku paliwa .. podobno znajduje się tam jakaś klapka w baku która jest systemem zabezpieczającym prze kradzieżą paliwa , lecz czy to może być to ?? dźwięk jest dość głośny a bak jest z plastiku więc czy to by ta owa klapka mogła robić taki hałas ?? mój mechanik mówi że u mnie klapka lata bardzo luźno bez żadnych oporów czy tak to powinno działać ??

Jedynie mogę dodać to że kiedy poziom paliwa w baku spadnie do pojawienia się rezerwy stukanie z tył auta nie jest słyszalne ...

Bardzo proszę o pomoc jeśli ktoś miał podobny problem lub wie co może być przyczyną mojego problemu ..

Pozdrawiam

Opublikowano

Bak nalezy zdemontowac i ustalic przyczyne.

Uzywany bak kosztuje niezbyt duzo na allegro ok.50-200zl.

MADE IN PRL
Opublikowano
Bak nalezy zdemontowac i ustalic przyczyne.

Uzywany bak kosztuje niezbyt duzo na allegro ok.50-200zl.

Tak to prawda cena nie aż tak duża .. lecz nie w tym rzecz . Wolałbym wiedzieć czy to faktycznie problem tkwi w baku .. Jakieś inne pomysły ?? może to znowu jakaś wada fabryczna ...

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam

Panowie jakieś inne pomysły ? Może ktoś z forum posiada 116i przed liftem i mógłby sprawdzić czy taki objaw występuje ??

Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
  • 9 lat później...
Opublikowano

Witam 

Wiem,że temat stary ale nie chcę zakładać nowego.Mam tak samo jak jadę powoli i dodam i puszczę gaz jest stuk z tyłu na postoju jak bujam to słychać w baku stuk co to może być ?