Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chciałem zapytać gdzie w okolicy Chorzowa mogę naprawić moduł oświetlenia w mojej E90 2006 2.0 D , ponieważ ostatnio zdiagnozował mi uszkodzenie znajomy elektryk , lecz który nie naprawia modułów BMW. Sprawdził wiązke w klapie całą instalacje i okazało się że moduł nie daje sygnału na lampy.???Pozdrawiam

Opublikowano
poczytaj o błędzie zwarcia żarówek, moim zdaniem chce cie nabić na hajs.
Opublikowano

Kolego miałem podobny problem ale z lampą w klapie czyli postojowe / przeciwmgiely / wsteczny

I okazało się że masa się gdzieś zgubiła być może po prostu tylko nie masz masy . A inne światła w klapie masz ?

Opublikowano

Mam ten sam problem, komputer wywala mi cały czas błąd "Reversing lights failure". Dziqusek podłączył komputer i podobno wykazał błąd zwarcia w module.

Czytałem gdzieś na angielskim forum, że może obejść się bez wymiany modułu, poszukałem tutaj i znalazłem taki temat:

viewtopic.php?f=70&t=188492

Obecnie też szukam kogoś kto pomoże mi rozwiązać ten problem, może ktoś polecić kogoś zaufanego w okolicy Poznania/Leszna?

Opublikowano
Miałem ten sam problem.Po podłączeniu pod kompa pokazywało zwarcie tylnej lampy,bodajże lewej.Rozmawiałem z elektrykiem,który ogarnia te sprawy i powiedział mi,że najprawdopodobniej była przepalona przez dłuższy czas żarówka wstecznego i moduł się zablokował.Musiałem kupic nowy(używany) trafiłem akurat na moduł o identycznym numerze.Elektryk założył mi go zakodował i jak ręką odjął.