Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem ze swoim BMW E36 316i.Od jakiegoś czasu mam drgania silnika,drga też drążek zmiany biegów,drgania wyczuwalne są najbardziej na 2000tyś na wyższych trochę się wyrównują i jest w miarę ok.Poduszki pod silnikiem jak i pod skrzynią są ok,świece cewki tak samo pali na każdy cylinder.Natomiast na wyższych obrotach 5-6 tyś w sprzęgle słychać dziwny dźwięk tak jak by się coś urwało i latało po sprzęgle,zdarzyło się kilka razy że przy ruszaniu było też to słychać lecz po chwili ustawało. Jeżeli ktoś by wiedział w czym problem to proszę o pomoc.
Opublikowano
Ciężko tak na odległość określić co to może być i jak mocne są te drgania. Choć w Twoim przypadku bardziej interesowałbym się tymi dziwnymi dźwiękami dobiegającymi ze sprzęgła. Jeśli rzeczywiście stamtąd dobiegają.
Opublikowano
Właśnie o te dzwieki mi najbardziej chodzi wchodzilem pod auto i dzwięki dobiegają ze sprzęgła ,tak jak by cos się urwalo w sprzegle i na wyższych obrotach zaczynało tam latac.
Opublikowano
chyba bedziesz musiał tam zajrzeć niestety. Wiadomo że to koszty no ale czasem trzeba, za wczasu proponuje od razu sprzegło mieć przygotowane nowe bo jedna robota to wymienić warto.
szukam