Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problemik z webastem w mojej Bawari. Inpa pokazała problem pompki pali, dokopałem się do pompki to okazała się dobra.I po tym zabiegu webasto się włączyło normalnie pracowało nagrzało kabinę. I dziś chciałem odpalić i cisza nic zero reakcji. Raz włącza się, a raz nie od czego to zależy. I jeszcze mam pytanko czy przy webasto te węże od wody powinny mieć wodę w sobie? Bo w moich raczej nie było. Pomocy :idea:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A sprawdziłeś ponownie błędy?

Czy dalej wywala pompkę?

Jeśli tak, to albo coś masz nie tak z kabelkiem zasilającym pompkę, albo z samą pompką.

W najgorszym przypadku uwalony sterownik, co w sumie dość często się zdarza.

Woda w wężach powinna być, w końcu webasto ma grzać płyn w obiegu.

Pod lewym filtrem kabinowym masz odpowietrznik płynu, jeśli w wężach jest powietrze, to spróbuj odpowietrzyć układ.

Ale jeśli masz ogrzewanie w aucie, to nie ma co ruszać, układ będzie odpowietrzony od tej strony.

Opublikowano

właśnie muszę sprawdzić błedy ponownie.

No ale ja właśnie nie czułem na wężach żebym miął tam wodę ;/

pompka jest dora bo sprawdzałem i ładnie podaje paliwko.

COś mi się zdaje, że może być sterownik bo jak włączyłem webasto i nie ruszyło to sprawdziłem na kostce od pompki prądy i nie było ich tam..