Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Panowie z racji że pewnie większość z was ma BMW i może ktoś miał podobny problem poniżej link do mojego problemu który pomagają również rozwiązać koledzy z elektrody http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=15145438#15145438, Może uda nas się wspólnie rozwiązać problem. Jakby się komuś nie chciało klikać na linka to poniżej problem

"Mam problem, kupiłem nowe radio - JVC KD-310BT i chciałem je podłączyć zamiast oryginalnego BMW, jest to model e90. Radio zostało podpięte - kupiona kostka ISO do danego modelu. Wszystko zrobione (ustawienia) pod siebie i po wyjęciu panelu na dłuższy czas - nie wiem może 10-15 min wszystko się resetuje tylko zostają zapisane stacje radia - przeczytałem już kilka tematów i prawdopodobnie wychodziło by na to że jest jakiś problem z kablami żeby stały prąd był - z tym że byłem u elektryka zmienił te kable - jeśli chcecie to wrzucę foto z instrukcji radia i foto jak zostało to zrobione lecz problem nadal występuje - ustał tylko jeden problem że radio można odpalić gdy niema kluczyka w aucie - tak miało być, ale niestety jest nadal problem z ustawieniami.... czy ktoś miał z was taki problem?

Zapomniałem dodać jest jeszcze jeden problem - gdy zostawiłem Panel w radiu ( radio zostało wcześniej wyłączone) radio samo się włącza po jakimś czasie... ktoś się spotkał z takim czymś?

Pozdrawiam"

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Musisz znaleźć ciągły plus. Narazie jesteś podłączony pod plusa w którym jest prąd tylko przez czas do uśpienia samochodu, Klema 30G a potrzebujesz Kleme 30

Najlepiej pociągnąć kabel z baterii do radia i wsadzić bezpiecznik pomiędzy. W bagażniku powinien być rozgaleznik plusa. Każde inne podłączenie rozładuje Ci baterie bo system nie będzie przełączyć samochodu w tryb uśpienia.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!