Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z układem katalityczny w 335i, jeden z katalizatorów uległ zapchaniu.

Myślałem o wyrzuceniu obu katów a w ich miejsce wstawienie downpipu: http://allegro.pl/nr117-downpipe-bmw-e90-e91-e92-e93-335i-n54-i5788425102.html

Warto jest to zachodu czy raczej pomyśleć o sportowych katach bądź o całym sportowym wydechu ? W przyszłości myślę również o zwiększeniu mocy :)

Opublikowano

Polecam przyjrzeć się ofercie MGMotorsport. To profesjonaliści. Zrobią wszystko od początku do końca bardzo profesjonalnie w zależności od preferencji i zasobności portfela klienta. Ja sam planuję zimą u siebie zrobienie końcowego wydechu właśnie u nich i wstawienie dużego IC plus chip w TC Performance.

Zamiast zrobienia końcowego wydechu (w 335i jest fabrycznie o wiele głośniejszy niż w 535i) możesz pokusić się o zrobienie tymczasowo coś ala "golf tee mod", z tym, że nie odłączaj wtyczki od tego zaworka tylko połącz przewód od klapy wydechu z tym od podciśnienia z silnika na stałe tak jak tu http://www.n54tech.com/forums/showthread.php?t=20709.

Opublikowano
damascus7
z MGMotorsport już się kontaktowałem, także mają mi przesłać całą ofertę na maila.

Odnośnie klapy wydechu trochę odbiegłeś od tematu... Nie zmieni to faktu, że katalizator jest w dalszym ciągu zapchany a to jest pierwszy problem do rozwiązania.

Kwestia klapy zmienia tylko sound na biegu jałowym badź przy niskich obrotach, no ale jak kto lubi :)

przemeku
Robiłeś u nich sam dp czy cały wydech ?
  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam, zapytam tutaj, żeby nie zaśmiecać.

Czy ktoś wie czym się różnią katalizatory przy silniku w 335i n54 z wersji europejskiej nr części

18 30 7 553 594 od katalizatora z wersja krajowa Korea (L802A) = TAK nr części 18 30 7 587 609 ?

Na razie badam temat, myślę o założeniu down pipe.

Oczywiście wg vin mam te drugie (Korea) :)