Skocz do zawartości

e39 prawe przednie koło cofnięte do tyłu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam ostatnio moja 540i uderzyła w kraweznik felga,wyprostowana ale zobaczylem ze przednie prawe koło

Edytowane przez jankosasa

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
To my mamy wiedzieć co uszkodziłeś? Litości.
Opublikowano
  • Autor
pytał czy borykaliscie sie z takim problemem może..
Opublikowano
  • Autor
prawe przednie ,wybacz:)
Opublikowano
  • Autor
kielich to czesc budy, ale domyslam sie ze o cos innego pytasz. Jesli chodzi Ci o kolnierz amortyzatora ktory trzyma sprezyne od dolu, to nie dostaniesz tego,trzeba 2 nowe amory brac.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
jak okiem widać że cofnęło się do tyłu, to uderzenie spore, felgę pogiąć, to też trzeba się trochę postarać, auto na podnośnik i do ręki dobra lampka :)
Opublikowano
  • Autor
moze 20km/h max było. az tak nie widac od błotnika do kola w lewym kole zmieszcza sie 3 palce a w prawym 2 palce:) 1cm na oko
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
pytał czy borykaliscie sie z takim problemem może..

Wjechaniem w krawężnik?

Skąd mamy wiedzieć co uszkodziłeś sobie w aucie?

Jeden uszkodzi wahacz, drugi samą felgę, trzeci coś jeszce innego.

Pytanie niczym się nie różni od np. takiego: wjechałem w drzewo, co moglem uszkodzić? Pytam, bo może ktoś miał podobny przypadek?

Jedź na podnośnik, lampa w dłoń i sprawdź.

Z fusów nikt Ci tu niczego nie wywróży.

Opublikowano
Ja bym wszystkie wahacze drążki i końcówki powymieniał zdemontował cały mcperson i ocenił jego stan. Kij wie czy coś nie jest pęknięte i się nie urwie w trakcie jazdy. Kiedyś w zimie wypadłem z drogi i przywaliłem w krawężnik. Niby lekko a mocowanie sprężyny w amortyzatorze pękło.
Opublikowano
  • Autor
tak bedzie trzeba zrobic,postawie auto do mechanika niech oceni stan zawieszenia, ja nie mam gdzie sie bawic;/,a zycie najwazniejsze :)
Opublikowano
Ja bym wymieniał wahacze na tej stronie wszystkie. To tylko aluminium i mogło tez naruszyć wahacz i tego nie zobaczysz
Opublikowano
Zdecydowanie należy podjechać na warsztat i postawić na podnośnik i obejrzeć wszystkie elementy. Tak bez wejścia pod samochód to jak wszyscy tutaj sugerują - trochę wróżenie z fusów.
Opublikowano
I popraw tytuł. Koło cofnięte wystarczy. Nie musisz dodawać ze cofnięte do tyłu.
Opublikowano
a można cofnąć Się do przodu :?: tylko proszę o konkrety :mrgreen: i z góry przepraszam za SPAM, ale to powodu jutrzejszego święta :norty: %%%%
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Jakiego święta? Ja jutro do pracy...

With mobilephone sent.

Opublikowano
  • Autor
dodam ,ze jak jade 100-120 trzesie niemilosiernie kierownica
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Jedź do jakiegoś mechanika, niech sprawdzi co jest.

Wszystkie sugestie to tylko i wyłącznie wróżenie z fusów.