Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem tu nowy i nie wiem czy dobrze umiesciłem post. :D Mianowicie wczoraj zauważyłem jakies dziwne "chropotanie" przy ruszaniu, jakby cos było poluzowane i drga. Dzisiaj jadąc z predkoscią 30km/h wrzuciłem piąty bieg zeby sprawdzic czy bedzie to miało jakis wplyw na to. I zaczeło drgać nie moge tego zabardzo zlokalizowac. Raczej bm wykluczył sprzęglo ale moge sie mylic.

Macie koledzy jakies pomysły ?

Dodam że, przeszukałem juz forum w poszukiwaniu tego problemu.

Opublikowano

miałem tak, dźwięk jakby jakiś plastik drżał

winowajcą okazało się sprzęgiełko (rolka) na alternatorze - koszt jakieś 120 zł INA

dodatkowo musiałem wymienić rolkę na napinaczu około 50 zł - sama rolka a nie kompletny napinacz

Jak sprawdzić? zdejmij pasek i przejedź się bez niego. Jeżeli dźwięk się nie pojawi to masz problem rozwiązany.

może się przydać:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=273132

Opublikowano
jeszcze sie za to nie zabierałem ale gdy delikatnie przygazuje to tak jakby mi troszke swiatła migają i i slychać te "drgania"
Opublikowano

myslałem że ktoś może mi to tutaj zrobić :jawdrop:

Może ktos mi podpowie jakąs wskazówkę gdzie moge zacząc szukać... jutro posprawdzam popsrawdzam alternator i dam znać :cool2:

Opublikowano
Witam wczoraj pogrzebalem trochę żeby sprawdzić czy to drganie, ściągnąłem pasek pojezdzilem trochę ale dalej to samo ;| coś mi się wydaje że to wina tłumika tzn. Mógł sie poluzowac i denerwuje swoim dźwiękiem. Narazie nie mam gdzie tego sprawdzić ale jak coś będę wiedział napewno dam znać ;)
  • 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...