Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.

Forum czytam już jakiś czas (odkąd kupiłem e90) więc czas najwyższy się przywitać :)

Po drobnych usterkach (jak wymiana silnika :D ) czas zająć się poważnymi sprawami :wink:

Po zdekodowaniu VINu (VA18069) na końcu listy pojawia się opcja "S896 Daytime driving lights"

I teraz tak.

Auto jest bez iDrive.

Auto posiada xenony oraz przełącznik świateł z pozycją auto.

Jednak w tej pozycji (auto) xenony świecą tak jak w pozycji światła mijania (czyli niezależnie od pory dnia - auto posiada czujnik na szybie).

Czy ta opcja (S896) to powoduje? Że xenon świeci cały czas w pozycji auto?

Z tego co tu wyczytałem kilka osób miało "problemy" właśnie z pozycją auto na przełączniku.

Czy może ktoś to rozwiązał? Czy tą opcję trzeba wykodować(?) żeby przełącznik auto działał....automatycznie? Czyli światła do jazdy dziennej w światłach "długich" a jak się ściemni to wtedy xenony?

• 6 lat później...
Opublikowano
kodowanie frm załatwi sprawę.

możesz odpowiedzieć w jaki sposób załatwi sprawę? Mam dokładnie ten sam opisany przypadek, a dzwoniąc do serwisu BMW nie byli mi w stanie powiedzieć, czy mogę mieć możliwość aktywacji dziennych świateł.