Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

e30 to ciężki temat, musisz sprawdzić wszystkie miejsca, gdzie w tym modelu lubi pojawiać się rdza (progi, kwadraty, okolice kielichów, podszybie, pas tylny, podłoga, kieszenie itd.), a i tak nie masz pewności że rdzy nie będzie, bo widziałem już kilka e30, które wyglądają idealnie a pod dywanem była rdza

dodatkowo e30 cabrio dzielą się na takie, które mają rdzę pod tylną kanapą, albo takie w których rdza pod kanapą została już zrobiona

Opublikowano
Dzięki, cena wg ciebie adekwatna do stanu, zakładając że jest w miarę zdrowa ?

ciężko mi to określić, nie jestem znawcą, dużym plusem jest cabrio, ale połączanie r4 i automat to duży minus, ogólnie jak patrzę na to ogłoszenie (zdjęcia i tekst) to nawet nie chciałoby mi się jej oglądać, chyba że miałbym bardzo blisko,

Opublikowano

Silnik mógłby byc mocniejszy a automat to dla mnie to to, co chce . Wiadomo stare automaty odbierają sporo mocy, ale do mocnego hasania mam m3, e30 ma stać i czekać na pogodę nie będzie codziennym wozidlem

Edit: Auto kupione, wróciłem na kołach z Warszawy na Śląsk. Oczywiście jak większość E30 to żadna igła i jest sporo do zrobienia. Ale 300 km, przejechane bez kłopotów, E30 to świetny samochód. Plan jest na przywrócenie jej blasku fabrycznego stanu technicznego i wizualnego bez zbędnego tuningu.

Nie chciałem cabrio ale chciałem E30 z klimą, a takich ze świecą szukać. W tej klima działa, abs też poducha jest, skrzynia miękko przerzuca biegi, wspomaganie też ok, silnik M40 trochę klepie, nie kopci i nie bierze oleju, dach działa kulawo, szyba plastikowa i być może poszycie do wymiany.

Blacha generalnie zdrowa

Połączenie M40 z automatem dla wielu to porażka, a dla mnie to było bez znaczenia jaki silniki byle automat. Demon szybkość to nie jest, ale nie o to w niej chodzi.

Temat można zamknąć, a nowym nabytkiem i pracami pochwalę się w galerii.