Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie też tysiąc. Biorąc pod uwagę 2 elementy czyli ok 600zl plus, progi spawanie wycinanie oraz konserwacja cena jest ok.

Ja robie po zimie. Nie lubię w okresie zimowym robić blacharki. Wole jak jest cieplej. U nas ciężko cokolwiek dojrzeć bo są osłony z plastiku. Progi za kilka miesięcy idą w kosz to uderze je młotkiem i zrobię zdjęcia.

Jeszcze wrócę do tematu tulei. Po demontażu łączników okazało się nie są takie sztywne jak nowe a ta rurka można manewrować bez użycia dużej siły. Tak, samo tuleje pływające które nie musiałem wymieniać. Były bardzo rozlazłe. Auto dopiero jutro idzie na geometrię a już teraz czuć jak jest takie zwarte. A żadnych niepokojących objawów nie było. Polecam wymianę tulejek z tyłu nawet bez potrzeby jeśli przy okazji się coś robi

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 101
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Mam minimalnie przy dodawaniu i odejmowaniu gazu.

Jest to naprawdę minimalne i szukam może dziury w całym.

Mam nową dwumasę , tuleje belki , łacznik wału , poduszki silnika i skrzyni.

Wahacze z tyłu mam w bardzo dobrym stanie poza tym z niewymiennymi tulejami.

Znaczy on tez żadnych luzów nie pokazuje ale nie był nigdy zmieniany.

Auto u mnie rusza idealnie płynnie i ogólnie jak jadę w trybie "relax" to nic nie szarpie.

Ale jak troszkę nerwowo to wtedy nie jest to idealnie płynnie.

Sprzęgło kpl nowe i poduszki skrzyni. Wszystko jest ok. Sprzęgło wpada w podłogę tak lekko teraz chodzi a płynność ruszania i szarpaniexprzy zmianie biegów juz nie występuje.

Sprzęgło luk.

No2y docisk miał już sprężyny rozciągnięte a ten nowy na max scisniete. Okładzina ma tarczy była jeszcze w dobrym stanie dwumasa była w bdb stanie. W końcu to tylko 2.0.

Przy szarpaniu przy zmianie biegów polecam wymianę tulei belki tył i sprzęgło. Tuleje to można powiedzieć 30% zadowolenia a kpl sprzęgło plus poduszki 100% zadowolenia