Skocz do zawartości

stuki w silniku bmw 116i e87 2004 r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich.

koledzy mam taki problem mianowicie od dłuższego czasu silnik pracuje jak diesel i moje pytanie czy to może być wina vanosów ? rozrząd nowy cały kompletny

niżej link z nagranym dźwiękiem

Opublikowano
Moja 116i 2005r tez po wymianie rozrządu na wolnych klekocze jak diesel , jak dodam gazu to raczej normalnie. Zastanawiam się czy ten tym tak ma bo tak to jeździ bez problemów.
Opublikowano
  • Autor
Moja 116i 2005r tez po wymianie rozrządu na wolnych klekocze jak diesel , jak dodam gazu to raczej normalnie. Zastanawiam się czy ten tym tak ma bo tak to jeździ bez problemów.

w mojej jedynce też tak jest klekocze a jeździ normalnie nie ma żadnych problemów ale jest to denerwujące dla uszu .

kiedyś szukałem e39 540 i jedną oglądałem to bardzo podobnie hałasował silnik a jak wiadomo to w tych silnikach padają vanosy i tak hałasują i tak pomyślałem że tu jest podobnie i dla tego napisałem tu na forum bo może ktoś przerabiał ten temat .

rozrząd zmieniał Paweł Piekut tkz. Toudi i twierdzi że te silniki tak chodzą ale guzik słyszałem kilka tych silników i był tylko szum

Opublikowano
Na zimnym silniku ten terkot też jest słyszalny?
Opublikowano
  • Autor
Na zimnym silniku ten terkot też jest słyszalny?

na zimnym mniej prawie wcale

• 2 lata później...
Opublikowano
Proszę o więcej informacji na temat tego stukania mam dosłownie to samo cały rozrzad kompletny zrobiony i stuka dalej