Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich.

koledzy mam taki problem mianowicie od dłuższego czasu silnik pracuje jak diesel i moje pytanie czy to może być wina vanosów ? rozrząd nowy cały kompletny

niżej link z nagranym dźwiękiem

Opublikowano
Moja 116i 2005r tez po wymianie rozrządu na wolnych klekocze jak diesel , jak dodam gazu to raczej normalnie. Zastanawiam się czy ten tym tak ma bo tak to jeździ bez problemów.
Opublikowano
Moja 116i 2005r tez po wymianie rozrządu na wolnych klekocze jak diesel , jak dodam gazu to raczej normalnie. Zastanawiam się czy ten tym tak ma bo tak to jeździ bez problemów.

w mojej jedynce też tak jest klekocze a jeździ normalnie nie ma żadnych problemów ale jest to denerwujące dla uszu .

kiedyś szukałem e39 540 i jedną oglądałem to bardzo podobnie hałasował silnik a jak wiadomo to w tych silnikach padają vanosy i tak hałasują i tak pomyślałem że tu jest podobnie i dla tego napisałem tu na forum bo może ktoś przerabiał ten temat .

rozrząd zmieniał Paweł Piekut tkz. Toudi i twierdzi że te silniki tak chodzą ale guzik słyszałem kilka tych silników i był tylko szum

• 2 lata później...