Skocz do zawartości

E46 330i M54 Wzdychanie samochodu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam nadzieję, że to banał, ale czy wasze samochody po zgaszeniu silnika też wzdychają? :)

Zaraz po zgaszeniu silnika jest słyszalne wypuszczenie powietrza takie pff, trwa to sekundę.

Opublikowano

Często odma się dopomina o wymianę.

A sprawdź czy na poluzowanym korku od wlewu oleju też tak będzie

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

Jak najbardziej banał, o ile nie jest to jazgoczący osioł jak tu

:D

Też mam taki dźwięk jakby wyłączanego odkurzacza ale to cichutko bardzo i trzeba się wsłuchać, odmę mam nówkę oryginał z aso

Opublikowano
Tak ma być. Mam 320Ci M54. Gorzej jak nie będziesz miał tego "efektu"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To pewnie beemka wzdycha z żalu, że już skończyła podróż. Ona też na pewno ma frajdę z jazdy! :norty:
Opublikowano
Mam nadzieję, że to banał, ale czy wasze samochody po zgaszeniu silnika też wzdychają? :)

Zaraz po zgaszeniu silnika jest słyszalne wypuszczenie powietrza takie pff, trwa to sekundę.

Jeśli sapie od razu po zgaszeniu, to jest nieszczelność. Prawidłowo po zgaszeniu jest cisza przez 3 sekundy i potem nagłe zassanie powietrza z atmosfery. To nagłe zassanie ma trwać niecałe pół sekundy.

Opublikowano
Właśnie tak jest jak piszesz. Wyłączam silnik, wysiadam z samochodu a on dopiero wtedy wzdycha. Chyba rzeczywiście żalu, że już koniec jazdy :)