Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich, wiem ze temat byl poruszany. Ale nie moge znalesc dokladnie identycznego bledu wiec prosze was o przetlumaczenie go na jezyk ludzki :) W temacie bede napewno sie zwracal jeszcze o pomoc, bo to bylo 1 podpiecie pod kompa i tak na szybko. Zalaczam fotke i prosze o przetlumaczenie tego. Wiem ze chodzi cos o swiece jezeli dobrze znalazlem na forum podobne bledy. Dziekuje. Jezeli zdjecie nie bedzie widoczne dajcie znac zmienie to. Poprostu taka sytuacja komp zostal w aucie https://imageshack.com/i/p5f8bZaap
Opublikowano
A czy moglbys powiedziec jak to naprawic? I czy to powazny blad? Usunolem go wczoraj, odpalilem auto i znowu jest.
Opublikowano
A czy w moim aucie jest napewno ten sterownik swiec ?? Bo gdzies przeczytalem ze od 2003 r byl montowany. Moje auto jest z 2001r. I doczytalem sie ze normalnie jest przekaznik kolo kielcha po prawej stronie. I teraz nie wiem czego szukac ;/ Badz moze odrazu zmienic swiece. Mam inpe dzialajaca ale nie umie jeszcze diagnozowac, bo przeczytalem ze da sie sprawdzic inpa. Inpa mi pokazuje tylko ten blad http://imageshack.com/a/img910/1103/juGVz0.png I nie wiem ktory Analog w inpie jest od swiec czy moze ktos mnie oswiecic??? Dziekuje
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U ciebie nie ma sterownika tylko tak jak piszesz "przekaźnik" i błąd dotyczy albo spalonej świecy albo przekaźnika, musisz to sprawdzić.
Opublikowano
Dziekuje :) Wlasnie sie gdzies tak doczytalem. Prawdopodobnie w tym modelu przekazniki nie siadaja, cos pisali o bezpieczniku 100A w schowku ale nie w tablicy tylko za i chyba od niego zaczne moze byc spalony. Pozniej sprawdze czy przekaznik podaje prad 12V i czy dochodzi do niego prad tak sprawdze i to i to. Jezeli bedzie dobrze zmienie swiece x6 bo auto od niedawna mam i moze nigdy nic nie bylo tam robione. I chyba powinno byc dobrze. Moze jeszcze by mi ktos powiedzial jak Inpa sprawdzic swiece to bym byl pewny o ile sie da ??? Caly filmik z podlaczenia Auta na poczatku na zgaszonym i pozniej na odpalonym. https://youtu.be/8uBDVpo13HA I gdyby byl jeszcze tak mily i mogl przeanalizowac to bylbym bardzo ale to bardzo wdzieczny Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pierw sprawdź czy napięcie 12V dochodzi do przekaźnika bo jeśli nie to wtedy winowajcą będzie bezpiecznik F104 (za schowkiem pasażera) a jeśli jest napięcie na przekaźniku to masz pewność że bezpiecznik F104 jest ok i nie musisz się męczyć z demontażem schowka.
Opublikowano
Dokladnie! Tak tez chce zrobic bo podobno ciezko sie dostac i mozna cos polamac:) A napiecie ma dochodzic tym najgrubszym czerwonym kablem, a ktorym czy jak wychodzi jeszcze nie wiem. Ale juz sie nastawiam na wymiane swiec, chociaz jak narazie ladnie pali i nie ma z nia problemow moze delikatnie potelepie sie na zimnym. Moze ktos cos wiecej powie o autku jak zobaczy filmik z diagnozy zamieszczony wyzej.