Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wymieniłem dzisiaj na Victor Reinz+podkładki febi, w miejscach łączeń vanosa i na ostrych rogach silikon reinzoil. Zajęło mi to całą sobote. Stara uszczelka jak można było się spodziewać przypominała plastik. Najgorzej było z uszczelką przy świecach-rozleciała się na kilkanaśnie kawałków. Odtłuściłem brake cleanerem i złożyłem całość. Olej już nie cieknie, jest sucho tam gdzie wcześniej się sączył (lewy koniec silnika pod podszybiem). Jednak dym jeszcze leci z kolektora - stary olej się musi wypalić (jeśli tak to ile wam się wypalało) czy jeszcze gdzieś mam wyciek?
Opublikowano
Wymieniłem dzisiaj na Victor Reinz+podkładki febi, w miejscach łączeń vanosa i na ostrych rogach silikon reinzoil. Zajęło mi to całą sobote. Stara uszczelka jak można było się spodziewać przypominała plastik. Najgorzej było z uszczelką przy świecach-rozleciała się na kilkanaśnie kawałków. Odtłuściłem brake cleanerem i złożyłem całość. Olej już nie cieknie, jest sucho tam gdzie wcześniej się sączył (lewy koniec silnika pod podszybiem). Jednak dym jeszcze leci z kolektora - stary olej się musi wypalić (jeśli tak to ile wam się wypalało) czy jeszcze gdzieś mam wyciek?

całą sobotę :?: to swap zająłby ci chyba rok :lol:

jak bardzo ciekło, to dym przez chwilę leci, ale bez przesady, umyj silnik i kontroluj czy nic nie cieknie

Opublikowano
Spoko spoko, na swapa jak chcesz możesz sie u mnie zapisać;) Całą bo wstałem już o 11 :D Kupiłem uszczelki i w garażu zameldowałem się koło 13. Skończyłem o 18, więc chyba nie tak źle :twisted: Najdłużej zeszło mi na czyszczeniu pokrywy ze szlamu/upieczonego oleju :/ Ciekło dość mocno, teraz jest pod uszczelką zupełnie sucho ale dymek jeszcze leci po rozgrzaniu. Niestety auto jeszcze nie gotowe i nie zarejestrowane i jedyne co mogę to krótka prosta pod garażem i przepalanie w garażu.