Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Wiem że to głupio nawet brzmi, niestety jak dotąd nie mogę znaleźć na allegro czy olx żadnego wydechu, mianowicie, czy wydech od 1.8 is może zamulać silnik M50B25?

Kolektory, portki, są z 2.5, przy portkach gdzie po sondzie się rozchodzi na 2 rury, zrobiona jest zwężka z dwóch na jedną i tak idzie aż do samego końca.

Końcowy też był kiedyś modzony bo miałem poprzepalany i przyspawaliśmy od bory 1.6 czy innego badziewia.

Silnik niby ładnie się wkręca ale ma muła trochę nawet i na wysokich obrotach. Czy to może być wina takiego wydechu?

Mam problem ze znalezieniem odpowiedniego wydechu, mianowicie nie mogę kupić nigdzie środkowej części tej z portkami aż do mocowania końcowego wydechu. Co bym nie znalazł to albo cena ponad 1000 zł albo coś poprzecinane trzeba spawać w 20 miejscach. Naprawdę tak ciężko z tymi wydechami?

Na allegro za 250 zł są jakieś nowe wydechy końcowe. Nadają się do czegoś? Gdzie można kupić środkowy wydech?

Opublikowano

teoretycznie może zmulać,bo oryginalnie idzie to na dwururce,ale silnik M52b25 ma wydech jak w 320i czyli jedna rura fabrycznie

najlepiej jak byś wsadził cały wydech od 328,ale to są koszty

kup końcowy od 320 najlepiej oryginał,bo zamienniki już tak nie brzmią

można trafić w dobrym stanie,albo ostatecznie zamiennik