Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam kolegów czy logic 7 z e65 będzie pasował do e60. Chodzi mi o wielkość głośników rozmiar. O pytanko nr 2 czy musze coś kodowac,przerabiać czy będzie p&p. Dodam że ma zwykle radio najgorsze jakie możliwe. Cd + mała navi. Nie jestem audiofilem chce chociaż trochę poprawić brzmienie
Opublikowano (edytowane)

Rozwiązanie systemu audio w E65 jest inne. Różni się głównie sposobem zasilania głośników. Lepiej poszukać zestawu dedykowanego m.in. do serii 3, 5. Jeżeli koniecznie musi być Logic, bo można zbudować coś lepiej brzmiącego w rozsądnych kosztach.

Ważna jest jeszcze jedna rzecz, o której często wszyscy zapominają chcąc wykonać taki upgrade. W wersji Logic 7(Harman czy ogólnie Top HiFi) wykorzystywany jest wzmacniacz z DSP. Jego zadaniem jest m.in. podział pasma częstotliwości, korekcja czasowa. Funkcje te realizowane są na określonej liczbie głośników. Jeżeli posiadając przykładowo wersję Stereo chcemy odtworzyć system Logic 7, to należy wymienić również tapicerki przykładowo tylnych drzwi, w których zainstalowane są głośniki w docelowej opcji. Jeżeli tego nie zrobimy, to odtwarzamy niepełnowartościowy system, który wypadkowo gra gorzej niż kompletna instalacja. Każdy element jest istotny.

Edytowane przez batonx
Opublikowano
Coś innego? Masz jakiś może sposób jakiś rozsądny? Bo są również zestawy dedykowane do e60. Ale cena 1500 zł chyba. To nie ukrywam ze jak dla mnie na audio to sporo