Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam do zmiany walek dzwigienki i popychacze.powiedzcie czy moge wlozyc inny walek moze jakis sportowy czy raczej nie bawic sie w takie cos??
Opublikowano
sportowy wałek nie oznacze zwiekszenia mocy.Czeba wiedzieć jakie jest przesunięcie krzywek wtym wałku względem fabrycznego ponieważ wiąże się to z czasami otwarcia zaworów a co zatym idzie i z innym kontem wyprzedzenia zapłonu aby osiągnąć efekt najczęściej czeba jeszcze pobawić się z elektroniką toznaczy zestroić parametry kompa do nowego wałka, ale profesjonalnie robią to ci którzy się znają na przeróbkach sportowych np. GODULA motor sport,Smorawińki BMW ,w twoim przypadku założył bym nowy wałek i dżwigienki i będzie ok.
Opublikowano
witam mam do zmiany walek dzwigienki i popychacze.powiedzcie czy moge wlozyc inny walek moze jakis sportowy czy raczej nie bawic sie w takie cos??

a czemu musisz to zrobić - bez urazy, ale nie bardzo rozumiem sens inwestowania w M40 ... zwłaszcza, że większość osób zaraz po takich zabiegach nie osiągnąwszy zamierzonego efektu w postaci piorunującego przyrostu mocy pozbywa się samochodu lub silnika

jakie masz objawy - bociany się odezwały? czy rzeczywiście nie chce już pracować?

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano
tak tylko spytalem czy moze ktos tak robil zamiast standardowego wsadzal sportowy bo mam do kupienia taniej wiec sie spytalem.osobiscie mam do kupienia glowice z mierzonym i niezurzytym walkiem i nowymi popychaczami za 350?ROZSADNA TO CENA JAK MYSLICIE.??bo mam ten problem z cykaniemi usiluje sie go pozbyc troche
Opublikowano
jak głowica w dobrym stanie (popychacze, prowadnice, uszczelniacze dzigienki ... ) - czyli jeśli po zdjęciu z silnika została zrobiona (w co wątpię), to dobra - w wprzeciwnym razie i tak pewnie będzie klepać

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)