Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM :)

Jesli post nie w tym miejscu prosze o przeniesienie i wyrozumialos, jestem tu nowy.

Pytanie kieruje do posiadaczy 120i e87

Czy ten silnik zuzywa wam olej? Mi sporadycznie zadymi na szaro przy szybkim ruszaniu , albo jak postoi na biegu jałowym ale podkreslam nie zawsze a ptrafi zuzyc 0.5l na 1000km.Olej jaki leje to castrol edge 0w30 przebieg orginalny 182 tys km jestem drugim wlascicielem. jeszcze jedno pytanie co ile wymieniacie olej co 25 tys jak zaleca producent ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Chcialem dodac ze zaobserwowalem, ze jak stoje w korkach i jade powolutku na 1 np km pozniej normalnie przyspieszam bo korek sie konczy auto dosyc mocno zadymilo na szaro-niebiesko. To chyba nie zbyt dobry objaw
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
Przy następnej wymianie oleju jak kolega mówi 5W30 i koledzy polecają Liqui Moly Top Tec 4200. Castrol jest polecany przez BMW (taką mają umowę), ale po Castrolu lubi pozostawać osad.