Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Po wielu godzinach przemyśleń podjąłem decyzję reanimacji swojego motoru dostanie nowe wałki zawory kompletny rozrząd i całą resztę powinienem się zmieścić w 4tys. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Jak wszystko będzie poskładane to opiszę i podam kosztorys.
Opublikowano
Wydaje mi się, że to dobra decyzja. Używany silnik zawsze jedna wielka niewiadoma, samo wyciągnięcie starego i włożenie nowego silnika - 2 tys, a gdzie tu mowa o rozrządzie itd. koszty mogłyby być o wiele większe...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
to o czym piszesz jest nie wykonalne, same wałki nowe 5tyś, gdzie reszta ?, nawet jak pójdziesz w używki to dużo na rynku jest po prostowaniu a kosztują po 600zł za sztukę, gdzie rozrząd, uszczelka głowicy i inne tematy
Opublikowano
...ja tylko jeszcze jestem bardzo ciekawy w jakich silnikach BMW lecą rozrządy, bo wiem ze napewno w 2.0d nagminnie, 3.0d, 3.5d, 4.0d, slyszalem tez o 5.0i, myślę że za jakiś czas będzie można usłyszeć o M50d, a narazie słyszałem że bardzo lubią olej...przydałoby się info odnośnie benzynek jak tam się sprawy mają...
Opublikowano

Jak widać minęły już czasy kiedy się nie zaglądało do rozrządu jeśli był łańcuch.

W dobie oszczędności łańcuchowi dorównuje pasek z tym że mając pasek pilnuje się wymiany.

Możemy zapomnieć o czasach kiedy zapominało się co to rozrząd mając łańcuch.

Dawniej BMW pisało " sprawdzić napięcie łańcucha po 300tys. km" ciekawe jak jest teraz?

Producenci prześcigają się w sprzedaży aut i wprowadzają oszczędności gdzie się tylko da żeby zejść z ceny auta, a my konsumenci mamy to co mamy.

Do tego momentu byłem przekonany że jednostka M57 jest niezawodna a życie pokazało inaczej oczywiście na motor M57 lecz w e39 nie mogę powiedzieć ani słowa złego

Opublikowano
Z tego co zaobserwowałem to mechanicy z mojej okolicy wracają do samochodów sprzed 2000 r. Kupują, remontują i jeżdżą. Po rozmowie wynika, że te nowe to już nie są samochody, a w du....ie maja co ludzie powiedzą czym jeżdżą. Ale z tego co widzę, są to modele Beta, Mesio, Ałdi, Szmelcwagen.