Skocz do zawartości

E60 520 i -2.2 zacina sie regulacja kierownicy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam mały problem z elektryczna regulacja kierownicy. W dniu dzisiejszym mój mechanik wymieniał mi krzyżaki kolumny kierowniczej. Zaraz po wyjeździe z warsztatu na chwile zablokowała się regulacja kierownicy. Mechanik trochę poruszał dżojstikiem w dół w górę na boki i kierownica ruszyła. Wróciłem do domu było OK po wyłączeniu zapłonu podniosła się do góry. Po jakiej godzinie pojechałem do garażu tez było Ok jak wsiadałem opuściła sie do zaprogramowanej pozycji i po zatrzymaniu pod garażem podniosła sie jak trzeba ale juz po około 2 godzinach jak odpaliłem auto nie opuściła sie i jak zacząłem ruszać dżojstikiem raz łapał a raz nie. Gdy wziąłem na ustawienie zaprogramowane raz ruszyła a raz nie. PO wyłączeniu parę razy musiałem znowu włączyć i wyłączyć zapłon żeby kierownica sie podniosła. Proszę o pomoc co może być przyczyna czy to przyczyna wymiany krzyżaka, czy zbieg okoliczności i gdzie szukać przyczyny. Czy mógł pojawić sie jakiś błąd.
Opublikowano

To chyba ciężki temat bo nikt nic nie pisze ale na szczęście u mnie sie samo uzdrowiło i chodzi idealnie. Jeden z kolegów z forum podpowiedział, że wystarczy tylko w tym dżojstiku od regulacji kierownicy przeczyścić styki i jest OK przynajmniej tak było u niego. POZDRAWIAM

Ps. Ale jakby ktoś miał podobny przypadek PROSZĘ ODPISZ co zrobiłeś aby ta usterkę usunąć.

Opublikowano
Cześć, mam identyczny problem ale jeszcze nie naprawiałem tego z braku czasu. Jak naprawię to napiszę w czym był problem.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
U mnie sie wszystko wyjaśniło - powodem był słaby akumulator. Rozruch miał bardzo słaby pomiędzy 40 a 50% mocy. Po wymianie aku wszystkie problemy jak ręką odjął. A żeby rozwiać wszystkie wątpliwość akumulator trzeba adoptować i rejestrować ja robiłem to w jednej z najlepszych stacji na pomorzu. Pozdrawiam.