Skocz do zawartości

320d m47n interpretacja live data

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Proszę kolegów bardziej doświadczonych w ocenie parametrów o rzucenie okiem na mój film:

Jestem świeżo po wymianie świec żarowych i przy okazji "odgruzowania" kolektora dolotowego, złożonego na nowych uszczelkach. Rozpędzanie od drugiego o piątego biegu, we wcześniejszych próbach wydawało mi się, że turbina nie daje rady, bo ciśnienie nie mogło "dogonić" oczekiwanego (braki na poziomie 20-100 jednostek), ale tutaj chyba wyszło ok? Szczególnie na piątce ładnie się pokrywają, co sądzicie?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

wszystko wyglada prawidłowo, faktycznie troche wolno turbo łapie cisnienie ale roznice sa bardzo małe hmm, przeplywka moglaby dawac troche wiecej jednostek tak ze ~1300 :wink:

sterowanie turbo masz podciśnieniowe czy elektryczne ? (chyba od 04roku byly elektroniczne, juz nie pamietam )

mozesz jeszcze zobaczyc czas 80-120 na 4 biegu, 60-100 na 3biegu, porownac wyniki z innymi

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Podciśnieniowo jeszcze, elastyczność 80-120 na 4 biegu jest książkowa (jakieś 7s o ile dobrze pamiętam). Z tymi jednostkami przepływki ~1300 to nie dopiero po programie? Bo jak oglądałem inne filmiki to akurat w tym parametrze byłem w czołówce :wink: przy rozpędzaniu na niższych biegach jakoś wolno dogania, ale powyżej 3000 rpm na piątce trzyma ładnie. Absolutnie nie odczuwam niedoboru mocy i nie mam problemów z jednostką.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

racja, przeplywka po programie daje wiecej

w takim razie nie ma co szukać problemu gdzie go nie ma ;)

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg