Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam panowie i panie, mam nastepujace pytanie:

Mianowicie pacjentem jest bmw e90 silnik 2.0d 163km.

Generalnie z samochodem wszystko jest ok, natomiast dzis, robiac maly przeglad silnika, zauwazylem ze waz prowadzacy z turbiny do filtra powietrza jest dosc luzny w miejscu gdzie wchodzi do turbiny. Na zdjeciu, zaznaczylem zielona strzalka, jak na moja logike ten waz powinien byc umiejscowiony. Tzn, wedlug mnie nie powinno tam byc tej luki, a guma powinna dochodzic do konca (zielona strzalka). Nie wydaje mi sie aby tam powinien byc cybant, lecz jutro mnie czeka dluga trasa wiec poki co go zalozylem, zeby guma nie zleciala z turbiny (czerwona opaska ). Co jest odpowiedzialne za taki stan rzeczy ? Czy guma jest juz wyrobiona ? Mam nadzieje, ze wyrazilem sie dosyc klarownie

pozdrawiam i z gory dzieki za pomocne rady

http://abload.de/img/20151016_171332gquoa.jpg

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
chcialem odswiezyc temat. W srodku tej gumy wchodzacej do turbiny jest taka gumowa uszczelka, po jej wymianie mimo wszystko waz nie dochodzi do konca, widocznie tak ma to wygladac