Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie jako, że jestem nowy na forum jak również nowym posiadaczem BMW chciałem się przywitać:).

Moje BMW jest właśnie po odczytaniu błędów" inpą" a oto rezultaty:

2783-Przepływomierz powietrza z gorąca warstwa

278c- również coś z temp powietrza

Czasami występują falowania obrotów, i czasami słabo się wkręca na obroty, nie świeci się check engine, wydaje mi się że w większości przypadków auto jeździ normalnie lecz dziwią mnie te błędy. Przeczytałem wiele tematów różne są wersje jedni mówią że przepływomierz do wymiany inni że dziura w dolocie choć jej nie stwierdziłem.

Co polecacie od czego zacząć co sprawdzić. Olej czysty bagnet i korek też.

Będe wdzięczny za informacje a może ma ktoś przepływkę na podmiankę:) Tarnów Małopolska

http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/WxEl0baA_rxPpBSJRWTD2GkcomWUDL

Opublikowano

panowie nie mogę wykasować inpią tych blędów pisze mi cały czas has been cleared ale trwa to w nieskończoność. Po zrobieniu live data przepływomierz nie dawał znaku życia poruszałem kostką od niego i ożył i wychylenia ma dobre także błędy powinny się usunąć lecz może coś z programem.

Kolejna sprawa jest taka że z tłumika leci mi biały dym jak para na rozgrzanym bardziej dodam że olej czysty płyn też tak jakby płyn trafiał tylko do komory spalania nie czuć olejem tylko kapie woda z tłumika i jest to cały czas autem nie jeźdze bo nie chce zepsuć . Czy to uszczelka pod głowicą?

Jakie sa koszty wymiany uszczelki jak się za to zabrać czy mechanik musi mieć blokady do rozrządu czy coś więcej chcąc ściągnąć głowicę

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
panowie nie mogę wykasować inpią tych blędów pisze mi cały czas has been cleared ale trwa to w nieskończoność.

Daj F1 i wtedy zobacz czy są skasowane.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

dzięki wielkie f1 działa sterownik czysty.

Panowie pomóżcie odnośnie tego białego dymienia tak jakby troszke płynu ubywało ale na postoju to mało a nie chce jeździć żeby coś więcej się nie stało. Auto pali dobrze czasem na ciepłym mu obroty skoczą ale to mało kiedy a dymi jak smok. tak jak na filmiku? jak zbadać czy to uszczelka

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zrób test na obecność spalin, wycieków płynu brak? Obejrzyj dokładnie termostat, konkretnie obudowę; przejrzyj węże, czy nigdzie nie poci się na łączeniu.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
wszystkie przewody suche od czasu gdy zauważyłem ten biały dym nigdzie nie poruszam się nie chce czegoś zepsuć . W spalinach czuć tylko parę i troche paliwo nic więcej. A gdzie kupię taki test na obecnośc spalin
Opublikowano

no już zamówiony zobaczymy co pokaże:)

Dzwoniłem do speca od BMW i mówi mi że dziwne że ani w płynie aniw oleju wizualnie nie ma żadnych śladów świadczących o uszczelce mówi że może to być wina zbyt dużej dawki paliwa. Ale według mnie auto chodzi normalnie. Co o tym sądzicie w inpie widać że czujnik temp działa bo dochodzi do 90 stopni obroty na ssaniu 1050 a po rozgrzaniu 800 więc chyba tu wszystko dobrze prawda chyba że jest jeszcze coś