Skocz do zawartości

[e36] 318i - dziwnie dudnienie..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko,

Od jakiegoś czasu po wymianie sprężyn, amorków, poduszek górnych i osłon amortyzatorów pojawiło mi się dudnienie z prawej strony z tyłu.

Co ciekawe te "dudnienie" nie pojawia się zawsze, dziś np. jak jechałem to jak by wszystko okej było.

Podjechałem na szarpaki w celu sprawdzenia zawieszenia i gość powiedział, że wszytko z zawieszeniem jest okej, a dudnienie może pochodzić z tego, że nie mam podkładek gumowych sprężyn z dołu..

Teraz pytanie, czy jest to możliwe, że takie dudnienia się pojawiają z tego względu ?

I Druga sprawa, czy jest jakaś szansa "wepchnięcia tych podkładek na lewarku podciągniętym na maxa ? czy konieczne jest ściąganie sprężyn.

:search:

Opublikowano

raczej nie wepchniesz podkładek żadnych bez scisniecia spręzyny. Chyba dośc logiczne ze jakbyś maksymalnie podniósł auto to chciałbyś zeby ci sprężyny poluzowały i wypadły ? :)

sciski do sprężyn to wydatek dosłownie za czteropak piwa :P o kupnie mówie nie o pozyczaniu.

szukam