Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam nie znalazlem na forum, wczoraj odebralem swoja 523i i mam pytanko czy da sie wlaczyc czujniki parkowania tak zeby sie nie wylaczaly, bo jak zona dorwie autko to napewno porysuje, a zauwazylem ze rano czujniki byly wylaczone, czy ktos zna instrukcje jak polaczyc iphone 5s przez bluetooth, mam snap-in ale musze kupic chyba ze uda mi sie przez bluetooth. Dzieki
Opublikowano

1. Czujnik parkowania włącza się razem z zapięciem biegu wstecznego, wyłącza po przekroczeniu chyba 30km/h. Powyżej tej prędkości nie da się go włączyć nawet "z ręki". By to zmienić trzeba to zakodować ;)

2. By podłączyć iP5 wystarczy, że będziesz miał w nim włączony BT, a resztę przeprowadzasz w aucie Telefon->telefony BT-> option -> dodaj, jak wyszuka to wpisujesz kod na idrive a potem musisz go przepisać na telefonie jak o to poprosi (pisałem z pamięci, więc może się różnić szczrgółami mój opis :) )

Opublikowano
Czy to kodowanie moge przeprowadzic sam (sorki pierwsze bmw:)), odnosnie iphonea nie mam opcji dodaj lub nie moge znalezc, probuje wyszukac ale nic nie znajduje, zakupilem snap - in adaptor zobacze jak to dziala.
Opublikowano
Czy to kodowanie moge przeprowadzic sam (sorki pierwsze bmw:)), odnosnie iphonea nie mam opcji dodaj lub nie moge znalezc, probuje wyszukac ale nic nie znajduje, zakupilem snap - in adaptor zobacze jak to dziala.

Co do kodowania, to są tacy "magicy" którzy podłączają się pod Twoje auto komputerem i wtedy programują w nim parametry pracy samochodu (nawet na forum jest kilku którzy się ogłaszają). Samemu można próbować (kupując odpowiedni kabel) - pytanie brzmi PO CO? ;)

Jeżeli chodzi o telefon, to dodać go musisz w pojeździe (telefon ma mieć tylko włączony BT, by na koniec wbić w nim hasło ustawione wcześniej w samochodzie)

Opublikowano
Super dzieki, udalo mi sie polaczyc iphona jak mowiliscie takze jeszcze raz dziekuje, odnosnie programowania oczywiscie sam bym sie za to nie zabral, znajde kogos w uk, ale nie jest to rzecz która musze zrobic, bardziej chodzi o zone zeby nie zadarla:).