Skocz do zawartości

bmw e46 320d problem z zegarami !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, a więc tak, jestem posiadaczem bmw e46 320d przed liftem i mam taki dziwny problem, otóż zamówiłem se obwódki chromowane na zegary i kiedy wypialem licznik, zalozylem zegary i wpialem spowrotem tak jak powinno byc cos sie popsulo... np dzis zatankowalem paliwa do pelna i pokazuje mi ze mam 3/4 baku... albo spalanie chwilowe wgl wskazowka sie nie rusza.. albo jak przelaczam tym guzikiem gdzie powinien byc tempomat, i wlaczam predkosc chwilowa to podczas gdy jade 80 km/h pokazuje jakbym jechal 140.. co jest grane? :( POMOCY
Opublikowano

zobacz inpa w module zegarow co pokazuje w zakladce status

oraz czy są błedy

dziwna sprawa o ile dobrze zlozone, nic nie uszkodziłes (np wskazowki paliwa), dobrze podpięte wtyczki itp to mozna odpiąc aku na godzine aby całosc sie poresetowla

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano

witam,

ja też zakupiłem chromowane obramówki na zegary i efekt taki że nie działa mi spalanie chwilowe..

kiedyś w temacie opisałem mój problem a wygląda to tak : https://www.youtube.com/watch?v=pa5d8TVHGv8&feature=youtu.be

rozwiązania nie znalazłem więc jeżdżę do dzisiaj z niesprawnym ale już się przyzwyczaiłem. nawet kupiłem jakiś inny licznik i przekładałem te białe kostki z silniczkami z tyłu i to samo. ale jak podłączyłem inny licznik to dziłało :) ale ja mam wersje europejską zegara i nie moge po numerze produktu tego wyłapać na alledrogo więc olałem temat. później trzeba jechać gdzieś wyregulować licznik więc już totalnie zostawiłem :D może jak znajdziesz rozwiązanie na wskazówke to chętnie zobaczę czy Tobie się udało :)

Opublikowano
na niejedne zegary montowałem ramki i jak dla mnie wina lezy w nieodpowiednim rozbieraniu zegarów, nieświadomym uszkodzeniu...

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano
Hadman. mam dokładnie tak samo jak sie jezdzi to strasznie halasuja jakby sie wskazowki ocieraly, i jak ostatnio tankowalem do pelna to mi pokazalo 3/4 baku tylko.. wkurwia mnie to strasznie nei wiem co sie dzieje :(
Opublikowano

ja mam efekt taki jakby sie zębatka nie potrafiła zazębić i dźwięk podobny jakbyś kartę bankomatową przyłożył do szprych w rowerze :) dźwięk denerwuje ale cóż zrobić.. założyłem kiedyś temat na forum o moim problemie ale jak widać dalej mam problem a później już to olałem i nauczyłem się z tym żyć :P

na niejedne zegary montowałem ramki i jak dla mnie wina lezy w nieodpowiednim rozbieraniu zegarów, nieświadomym uszkodzeniu...

puzonn, nie wiem co można zrobić źle w zamontowaniu ramek bo wystarczy odkręcić śrubki i wyciągnąć i spowrotem włożyć ( zero trudności ). Zupełnie nie wiem co mogło się uszkodzić bo wymieniłem juz chyba wszystko co jest w tym zegarze ( kupiłem sprawny zegar za 10 zł - sprawdziłem i działała wskazówka spalania jak podłączyłem do mojego auta ), wylutowałem każdy możliwy element i dalej nie wiem co jest uszkodzone bo ten sam dźwięk jest od początku odkąd popsułem tą wskazówke

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Szarpnąłem się na matowe aluminiowe. Założyłem. Okazało się, że przesunęła się folia po lewej stronie i musiałem poprawić.

Złożyłem, działa, ładnie wygląda (imho lepiej niż "chromowane").

Ofkors wszystko na odpiętym akumulatorze. Wszystko działa ;)