Skocz do zawartości

bmw e46 320d problem ze stacjką

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jak w temacie mam problem ze stacyjką a wygląda to następująco. Po przekręceniu kluczyka na zapłon pojawiają się wszystkie kontrolki ale tylko na sekundę, jka znikają kontrolki to wtedy nie ma zasilania w aucie..... nic nie działa..... Gdy wyjmę kluczyk to po kilku sekunda zegary zaczynają brzęczeć co to moze byc ?? :mad2:

tak to dokładnie wygląda

Opublikowano

Nie masz lub nie miałeś innych dziwnych objawów, jak np. świecąca się kontrolka poduszki powietrznej, przygasające/wyłączające się radio, niedziałający panel multifunkcji kierownicy (brak reakcji na przyciski, brak podświetlenia), przygasające światło w podsufitce przy próbie otwarcia daszka przeciwsłonecznego i odsłonięciu rolety lusterka?

Myślę, że problem może leżeć w kostce nr 2 z tego diagramu: http://www.realoem.com/bmw/enUS/showparts?id=AP71-EUR-06_1998_E46_BMW_320d&diagId=32_0944#61326901961. Dokładny numer części musiałbyś sobie sprawdzić dla swojego VINu. Nie dam sobie głowy uciąć, że problem jest z tym związany, ale taki cyrk z elektryką jak opisałem wyżej to właśnie objawy zepsutej kostki. Twoje objawy mogą też mieć coś wspólnego z tym chyba nie zaszkodzi sprawdzić.

Opublikowano
poduszka mi się świeciła ale to problem z kostką pod fotelem. Sytuacja wyglądała tak rano odpaliłem auto popracowało tak z 2-3 minuty zgasiłem i po 2 minutach ponownie próbowałem odpalić i juz nie mogłem. Mam już tą kostkę na wierzchu i zamówiłem drugą w piątek będę miał i dam znać cz to akurat to. wielkie dzięki za pomoc :cool2:
Opublikowano
Kostkę zawsze będzie można zwrócić jeżeli to nie będzie to. Jak masz możliwość to spróbuj też pod komputer się podpiąć i sprawdzić błędy i przede wszystkim sprawdź akumulator, chociaż zakładam, że to zrobiłeś w pierwszej kolejności :cool2:
Opublikowano
akumulator jest sprawny wszystko normalnie działa, z komputerem jest problem bo nie jestem w Polsce. Kostka dotrze w piątek i wtedy zobaczymy. :D
Opublikowano

U mnie też były problemy ze stacyjką.

Czasami wystarczy wyczyścić styki i kostka jak nowa - u mnie tak było.

Także nie wyrzucaj starej, może da się ją "zregenerować".