Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

mam problem z prawym lusterkiem.

Lusterko kierowcy działa bez zarzutów. Natomiast przy przełączeniu na regulację prawego nic... ani drgnie.

zdjąłem obudowę zewnętrzną lusterka i kable niby ok.

zdjąłem też szybkę lusterka i też w zasadzie kable i wszystko ok.

Jeśli ktoś miał podobny problem, lub wie jak to rozwiązać będę wdzięczny

Opublikowano

miałem tak samo , po zakodowaniu tylko te od strony kierowcy działało, (automatyka , podgrzewanie i elektryczne składanie), okazało się ze mam dwa różne lusterka jedno na 3 pin i to własnie działało a drugie na 5pin (zwykłe bez silniczka) , po wymianie na 3pin dalej nie działało , okazało się ze niema prądu w kostce , znajomy kumaty elektryk ''znalazł'' prąd , najpierw w drzwiach , ale tu nie działało bo zbyt duży ubytek był , potem podłączył się bez pośrednio miedzy skrzynka rozdzielczą a gniazdem do drzwi i efekt , wszystko smiga jak należy nawet opuszczanie lustra przy wstecznym :cool2: , reasumując podejrzewam że masz zbyt duży spadek pradu i dlatego teraz nie smiga (sprawdź czy masz prąd w kostce do lusterka)

pozdro

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Właśnie mi też to od strony kierowcy działa i się podgrzewa.

Wiem jednak, że moje lusterka nie są składane.

Są podgrzewane i fotochromatyczne.

wnioskuję że lusterko było urwane i poprzedni właściciel założył inne, tylko zrobił to na odpierdziel, bo założył takie bez kabli do podgrzewania i składane.....poza tym lusterko prawe (szybka) nie jest oryginalne... nie dziwi mnie to bo nawet było mu szkoda 30zł na zaślepkę nadkola....

Powoli doprowadzam te szczegóły do ładu.

Szukam w okolicach Krakowa lusterka w wersji Europa. Jak już znajdę to wymienię całe.

Podpiniałem jakiś czas temu komputer i pokazał jakieś niejasności z lusterkiem, ale już nie pamiętam co to było.