Skocz do zawartości

Regulacja wysokości halogenów przód - Lift -

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, jest ktoś kto wie jak ustawić wysokość halogenów przednich? Auto nie przeszło przeglądu, gdyż halogeny świeca za wysoko!!! To nie żart, Niemiecki przegląd jakiś dziwny jest. Może ktoś się orientuje też, czy wysokość ma mieć jakąś określoną wartość. Mam auto po lifcie czyli małe okrągłe halogeny.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Skoro tam się ktoś tego czepia, to znaczy, że ktoś to musi ustawiać. Pojedź gdzieś gdzie to robią:). W Polsce jeszcze nie widziałem, żeby ktoś to robił. W poprzednim aucie sam montowałem halogeny, to na moje życzenie koleś ustawił z tego co pamiętam tak samo jak mijania. Na jednej stronie znalazłem taki opis, ale to chyba nie ma nic wspólnego z przepisami:

Przeciwmgielne, z tego co pamietam powinny przy odleglosci 5 metrow

opadac 10 cm w stosunku do wysokosci od srodka reflektora przeciwmgielnego.

Opublikowano
Rozbieralem je raz i bylo cos tam takiego jak regulacja sprobuj sie do tego dostac
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Regulacja jest od frontu, z tego co pamiętam to imbus się wkłada i kręci. Jak spojrzysz od przodu to widać w które miejsce się wkłada imbusa.

W halogenie musisz trafić w środek zębatki, centralnie u góry reflektora

http://images.krajoweogloszenia.pl/nlarge/halogen_halogeny_bmw_e46_po_lifcie_293522.jpg

Opublikowano
  • Autor

Dziękuję bardzo za odpowiedzi.

Jak się ściemni to zabieram się do regulacji.

Jakby kogoś interesowało jak powinny być ustawione to chyba ten opis będzie przydatny : http://mojafirma.infor.pl/moto/eksploatacja-auta/uklad-elektryczny/259695,Jak-ustawic-swiatla-przeciwmgielne-przednie-Krok-po-kroku.html

• 2 lata później...
Opublikowano
Siemka podaj rozmiar imbusa jak pamiętasz też bym podregulował