Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poprzepalało mi się kilka żarówek w desce roździelczej E34 (89 r). Niby wielkiego dramatu nie ma, ale w śroku ribi się coraz ciemniej, stąd moja prośba o pomoc...

potrzebowałbym wymienić żaróweczkę od świateł zwykłych i przeciwmgielnych oraz podświetlenie zegara na środowej desce (tego z godziną, datą i temperaturą). Wyjąłem juz te przełączniki od świateł, ale żarówki są tak tak doprze ukryte,ze nie wiem jak się do nich bezinwazyjnie dostać. No i podświetlanie zegara... Proszę o dobre rady kogoś kto już to robił, lub kto wie jak to szybko sprawnie wymienić.

Opublikowano
Niestety , żaróweczek w przełącznikach niemożna wymienić (tzn można ale trzeba zniszczyć przełącznik ) , a co do zegarka to wyciągnij radio , pociągnij ( albo popchaj ?? ) za dźwignie od zegarka i wymień żadna filozofia , dla ułatwienia można rozkręcić obudowe ( o ile dobrze pamiętam to dwie śruby ) wtedy jest łatwiej
Jeśli nie idzie na siłe , trzeba użyć jeszcze większej siły
Opublikowano
Poprzepalało mi się kilka żarówek w desce roździelczej E34 (89 r). Niby wielkiego dramatu nie ma, ale w śroku ribi się coraz ciemniej, stąd moja prośba o pomoc...

potrzebowałbym wymienić żaróweczkę od świateł zwykłych i przeciwmgielnych oraz podświetlenie zegara na środowej desce (tego z godziną, datą i temperaturą). Wyjąłem juz te przełączniki od świateł, ale żarówki są tak tak doprze ukryte,ze nie wiem jak się do nich bezinwazyjnie dostać. No i podświetlanie zegara... Proszę o dobre rady kogoś kto już to robił, lub kto wie jak to szybko sprawnie wymienić.

Witam.Mozna te zaroweczki wymienic bez psucia przelacznika.Wlasnie nie dalej jak 3 godziny temu bylem z tym w zakldzie radiowotelewizyjnym i kolega bez wiekszego problemu wyjal przepalone i wlutowal nowe.Nie jest latwy dostep ale idzie to zrobic,Bylem naocznym swiadkiem tego zabiegu.Koszt naprawy10 zl razem z zarowkami.Najpierw trzeba je przez taki otwor odlutowac i wyciagnac zaroweczke a pozniej umiejetnie wlozyc druga i przylutowac.Wymaga to troche zdolnosci manualnych ale da sie rade.

Zawsze jest miko jak cos dziala jak powinno i bez wywalania kasy na nowy przelacznik.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ludzie, nie róbcie scen...

Wymiana żarówki w wyłaczniku świateł w E34 to BANAŁ...

Zaraz zrobię post w Zrób to sam ze zdjęciami...

Kai