Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wyciągnąłem już org M42B18 i dzisiaj może włożę M50B25 ale różni się trochę wiązka. Problem polega na tym że mam luźną dużą okrągłą wtyczkę obok skrzynki bezpieczników, w M42 wychodziła jedna wtyczka a tutaj wychodzą dwie. Gdzie podłączyć tą wolną?

Druga sprawa, przy wiązce od sondy lambda wychodzi drugi dodatkowy kabel który ma kilka cienkich kolorowych przewodów i jeden grubszy, oczywiście obcięty ten kabel. Gdzie powinien być podłączony?

Silnik też był na sekwencji i z elektryki listwy wtryskowej wychodzą dwie dziwne kostki, rozumiem że nie podłączać ich nigdzie bo są od instalacji gazowej?

Opublikowano
Witam, wyciągnąłem już org M42B18 i dzisiaj może włożę M50B25 ale różni się trochę wiązka. Problem polega na tym że mam luźną dużą okrągłą wtyczkę obok skrzynki bezpieczników, w M42 wychodziła jedna wtyczka a tutaj wychodzą dwie. Gdzie podłączyć tą wolną?

Druga sprawa, przy wiązce od sondy lambda wychodzi drugi dodatkowy kabel który ma kilka cienkich kolorowych przewodów i jeden grubszy, oczywiście obcięty ten kabel. Gdzie powinien być podłączony?

Silnik też był na sekwencji i z elektryki listwy wtryskowej wychodzą dwie dziwne kostki, rozumiem że nie podłączać ich nigdzie bo są od instalacji gazowej?

normalnie jest jedno złącze kabinowe x20, drugia jest gdy samochód jest wyposażony w automatyczną skrzynię i/lub ASC

Opublikowano
dokładnie w zeszłym tygodniu robiłem swapa i ta druga wtyka zostaje ci luźna i tyle nie musisz jej nigdzie podłączać ;)
Opublikowano
Dzięki Panowie za szybką odp, mogę iść spokojnie lepić dalej, jeszcze tylko bym prosił o pomoc w sprawie tego 2 kabla który idzie z sondą lambda
Opublikowano
jeszcze tylko bym prosił o pomoc w sprawie tego 2 kabla który idzie z sondą lambda
masz wiązkę po automacie ,ten przewód powinien być zakończony wtyczką i podpięty do skrzyni automatycznej.