Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam dziś jechałem samochodem i w środku zakorkowanego miasta zaświeciła sie kontrolka/ikona procesu wypalania, jednak po chwili zgasła oczywiscie pojeździłem jeszcze i potrzymałem go na obrotach ale jak dojechałem juz do celu wchodząc w menu komputera w opcji "check" mam ikonę od wypalania dpf czy to oznacza ze wypalanie się skończyło ?
Opublikowano
Zależy od tego jak naprawe chcesz prowadzić od 500 do ceny dpf takie widełki :) można próbować wymusić wypalanie ale jestem pewien ze temat wróci jak bumerang
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Najlepiej założyć downpipe a dpfa wywalić, ja jestem mega zadowolony :wink: kolega cypisek Ci dokładnie wytłumaczy temat

czyli najprościej ignorować objawy niedomagania auta i cieszyć się z tego że się innych truje...

Opublikowano
w sumie w polsce to chyba tak nawet chcą... bo niczym nas do tego nie zachecaja :) to ile utruje jazda osobóbka to zupelne nic w sotsunku do zaladowanej lory lub innych pojazdow ciezkich
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
i jedno i drugie truje... a tłumaczenie że ja truję niewiele bo inni też to robią jest naprawdę na niskim poziomie...
Opublikowano
Moje działania zakładając downpipe były na niskim poziomie dlatego że jestem druciarz niskich lotów :-)