Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Chciałem prosić o poradę ponieważ od jakiegoś czasu w moim BMW E90 320D , jak odpuszczam gaz przy zmianie biegów , to słychać jak by powietrze wpadało w pustą puszkę metalowa . Ciekawi mnie to bo zaczeło sie po wymianie końcówki tłumika na dwururkę z Ultera. Będę wdzięczny za jakieś wskazówki . :?

Edytowane przez pemo23
Opublikowano
odpowietrz auto zgodnei ze sztuką. Sprawdz czy masz dostateczną ilośc płynu i czy ci czasem nie ubywa. Bulgot wydobywa się z kokpitu czy bardziej z środka samochodu ? Końcowka wydechu nie powinna mieć wpływu o ile jest ta sama średnica rury.
Opublikowano

Witam,

Płyn jest ubytków nie ma , ale to jakby gdzieś pod autem było słychać , a końcówka miała troche wiekszą średnicę lecz została przyspawana bez problemu.

Opublikowano

A ten co ci spawał końcówkę nie wywalał Ci DPF lub katalizatora ?

Sprawdź połączenie miedzy turbina a tłumikiem czy zapocone nie jest, może wydechem tak szarpali że się nieszczelność zrobiła.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
Mam wrażenie że te odgłosy są przy włączonej sprężarce klimatyzacji bo jak nie chodzi na zimne powietrze to tego nie ma .????