Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam , czy ktoś z Was spotkał się z takim czymś ?Po nocnym postoju gdy otwieram drzwi i wsiadam do auta i nie wkładam kluczyka, to przez 10 sekund słychać szum w głośnikach. Szum zaczyna się od tylnych i przechodzi na przednie głośniki i wszystko ustaje. Po odpaleniu auta wszystko działa poprawnie, nawigacja też
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Mam bardzo podobnie, tylko dopóki nie podłączyłem wzmacniacza to nie było tego słychać. U mnie ten dźwięk trwa jakieś 2 sekundy. Obawiam się że jest to związane ze startem - wzbudzeniem systemu audio [końcówki mocy w radiu].

Wzmacniacz podłączony jest przez Hi Input. Obawiam się że dopóki nie podłącze sygnału remote pod radio to tak będę miał. Ponieważ teraz wzmacniacz uruchamia się od razu po otwarciu drzwi a wyłącza po 10 minutach nieaktywności [podłączony pod zasilanie oświetlenia wnętrza]. Najbardziej to słychać jeżeli po kilku minutach po zamknięciu otworzy się ponownie drzwi. Wzmacniacz jest jeszcze włączony, a audio zdążyło już się uśpić i startuje na nowo. Teoretycznie gdy wzmacniacz będzie podłączony pod remote z radia to powinien się włączyć w momencie startu audio i wyłączyć się razem z jego uśpieniem, wtedy zanim wzmacniacz w pełni wystartuje to już dzwięk-buczenie powinien minąć i go nie wzmocni. Ewentualnie stycznikiem czasowym opóźnię start wzmacniacza o 2-3 sekundy.

Ale może ktoś by to potwierdził, bo temat mnie męczy a nie chciałbym rozbierać połowy auta aby się okazało że podpięcie remote pod radio nie rozwiązało problemu.

Opublikowano
Witam , czy ktoś z Was spotkał się z takim czymś ?Po nocnym postoju gdy otwieram drzwi i wsiadam do auta i nie wkładam kluczyka, to przez 10 sekund słychać szum w głośnikach. Szum zaczyna się od tylnych i przechodzi na przednie głośniki i wszystko ustaje. Po odpaleniu auta wszystko działa poprawnie, nawigacja też

ciemny garaż i szum w głosnikach niczym silet hill :mrgreen: