Skocz do zawartości

[318td] Krzywa kierownica

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zmieniałem wahacz i po zmianie wyszło, że jest krzywa kierownica. Robiłem 2 razy zbieżność u jakiegoś majstra i dalej było źle. Potem pojechałem do innego serwisu na geometrię 3D, ale dalej to samo. Co to może być?
Opublikowano

Źle ustawiają.

Rozumiem, że jest krzywo - na na pozycji 0 - nie krzywa

Opublikowano
  • Autor

Niby dostałem wydruk, że geometria jest ustawiona dobrze już (taki samochodzik i kreseczki na zielonym polu).

Krzywa, mówię przez to, że jak ustawię ją na prosto to auto skręca delikatnie w bok i żeby jechać prosto to musi być nieprosto ustawiona

Opublikowano

Nie przejechałeś się przed zapłatą na próbną jazdę ?

Jest krzywo bo może krzywo ustawili na pozycji 0, może nie mogli bo zapieczone nakrętki/śruby - mimo dobrej geometrii, może ruszyło się w "przytrztymywaku" kierownicy itd itd

Opublikowano
Jak stoisz i ustawisz kierownice na wprost to koła są też ułożone na wprost?
Opublikowano

jedziesz na zbieznosc gdzie maja dobry sprzet, laserki itp a mechanik wyglada jak czlowiek i podając ręke ma ją czystą !

koles ma miec blokade na kierownicę i pedał hamulca, jak nie ma to nawet nie wjezdzaj na warsztat tylko ich wyśmiej

zakladaja cale ustrojstwo na kola, blokuja kierownice w pozycji ktorą Ty uwazasz za "prostą", blokowany jest tez hamulec i ustawiana jest zbieżność

nie ma w tym zadnej filozofii, jak najbardziej po zmienie czy nawet wyjeciu wahacza zbieznosc nalezy ustawic, sa to nie duze odchylki ale są i zle dzialaja na uklad kierowniczy, opony i kierowcę ktory patrzy i rusza kierownicą podczas jazdy na wprost :norty:

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
jedziesz na zbieznosc gdzie maja dobry sprzet, laserki itp a mechanik wyglada jak czlowiek i podając ręke ma ją czystą !

koles ma miec blokade na kierownicę i pedał hamulca, jak nie ma to nawet nie wjezdzaj na warsztat tylko ich wyśmiej

zakladaja cale ustrojstwo na kola, blokuja kierownice w pozycji ktorą Ty uwazasz za "prostą", blokowany jest tez hamulec i ustawiana jest zbieżność

nie ma w tym zadnej filozofii, jak najbardziej po zmienie czy nawet wyjeciu wahacza zbieznosc nalezy ustawic, sa to nie duze odchylki ale są i zle dzialaja na uklad kierowniczy, opony i kierowcę ktory patrzy i rusza kierownicą podczas jazdy na wprost :norty:

Taki sprzęt mają w niedawno otwartym GMK Auto Serwis w Kielcach. Jak czytasz Staszek i potrzebujesz dalej zrobić porządnie zbieżność to jedź. :norty:

Opublikowano

Mam troszke inny problem w mojej 318d....

Mianowicie co jakiś czas co kilka miesięcy muszę jechać na stację diagnostyczną na korekte ustawienia kierownicy(geometrię) ponieważ przekrzywia się w prawą stronę

Nie wiecie czym to może być spowodowane że cały czas ten problem się odnawia?

Może być to problem maglownicy którą prawdopodobnie mam do wymiany bo w aucie cięzko chodzi kierownica od początku mojej przygody z nią..