Skocz do zawartości

BMW E60 523i 190ps. Wolne obroty kolysza kontrolka silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich. Mam prozbe pomocy. Posiadam samochod jak wyzej w temacie. Samochod jezeli jest zimny chwilke chodzi normalnie jak sie zagrzeje to obroty faluja niekiedy zaczesie mocniej autkiem. Na wyzszych obrotach samochod jedzie plynnie bez problemu. Jezdze spokojnie maximum 140km/h po autostradzie.( mieszkam w niemczech) swiece podobno sa wymmienione wtryski podobno tez ok. Samochod odpala normalnie nie puszcza dymu. Temperatura na tescie 7 wacha sie od 98 do 108 st przy 107 zalancza sie wetylator... 2 sprawa lekkie stuki na dziurkach z przodu nie glosne ale sa co wymienic? Kola mam 18 265 na 35. Pozdrawiam dziekuje za pomoc. Mam wydruki z kompa ale niewiem jak fotke tu umiescic
Opublikowano
Tam jest regulator cisnienia powietrza to on byl pekniety dlatego trzeba wymienic cala pokrywe. Koszt u mnie to 882 euro.
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam,

Mam podobny problem jak u Ciebie.

Jakie miales obroty ? Zmienily sie po wymianie pokrywy zaworow? u mnie ok 512 a wydaje mi sie ze powinny wachac sie ok 700-800.

Jesli mozesz odpisac bylbym wdzieczny