Skocz do zawartości

"BREMSBELAGE"ZAPALA SIĘ A NIE POWINIEN.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM.Mam kłopot z komunikatem "bremsbelage" zapala sie bez powodu.Klocki OK , dla pewności nawet zdjąłem czujniki i zrobiłem mostki na obu kołach czyli na LP i PT.Wkurzajace to jest jak diabli, bo przy spokojnej jezdzie jest niby OK ale jak mam ostrzejszy start albo wpadnę na jakąś wyrwę w jezdni to od razu wyskakuje.Mam już go dosyć.Poratuyjcie drodzy forumowicze jak się tego pozbyć i co może być przyczyną.Niedawno zapaliła mi się kontrolka inspekcji ta z zegarkiem ale to chyba nie ma nic z tym i klockami wpólnego :?: Dla porzadku dodam że moje auto to E-34 525I 24V z 94r.

Pozdro.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Inspekcja nie ma nic wspólnego z klockami. Cóż można Ci poradzić, masz gdzieś przerwę w kablu lub wtyczce, ewentualnie zwarcie do masy i tyle. Ja zmostkowałbym czujniki przy samym CC po jednym i sprawdził dokładnie, z którym jest problem (przód, czy tył). Może pozostać wymiana kabla. Jedyne miejsce, gdzie się może zużyć fizycznie (złamać) to kawałek przy zawieszeniu, może tam wystarczy uciąć i dorobić kawałek nowego. Zakładam, że czujniki i wtyczki masz ok.
Kai
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Witam

Ciekawostka z tymi czujnikami ja wymieniłem na nowe i zapaliło mi się po 2 miesiącach od nowa , na razie nie zdejmuję kół poczekam na wizytę u mechanika .

uwaga - ostanio kupiłem czujniki po 18 zł a więc nie jest to kosmos i nie trzeba mostkować

obserwuję bo sam jestem ciekaw

MarioBigRed

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
uwaga - ostanio kupiłem czujniki po 18 zł a więc nie jest to kosmos i nie trzeba mostkować

Chyba nie zrozumiałeś kolegi. On ma dobre czujniki, tylko problem podobny do Twojego, że się włącza informacja o klockach.

A może na jednej osi macie wymienione, a na drugiej nie i się kończą?

Ponadto chyba nikt nie używa starych czujników, ja akurat kupuję czujniki po 20zł.

Kai