Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wczesniej zakładałem wątek w sprawie pomocy w wyboże pomiędzy E38 i E39

Prosze o informacje co sie najczesciej psuje o naprawialiście jakie ceny.szukałęm odpowiedzi na to i przeczytałem przyklejony wątek "Jak kupować BMW podaję kilka porad !" Zmroźiło mnie! i odechciewa mi sie BMW chociaż kocham te auto i jeżdze E34.Wiec prosze w pomocy oceny pomiędzy E38 E39 koszty eksploatacji dostępność czesci.W E34 przekleństwem była głowica! i troche mnei to kosztowało chciał bym wiedzieć co w tych modelach świszczy czy to prawda że elektronika strzela jak szalona?

kupie silnik 2,5 L bądz 2.0 litra albo zestaw do swapa na 3l ,3,5
Opublikowano (edytowane)

do e38 chyba sa troche drozsze czesci

np zawieszenie

do e38 amor to tak siedem stowek jeden :)

mi sie udalo dorwac ponizej troche 700 stow, bo wlasnie wymienialem

zamiennik bilstein

do e39 chyba sa tansze amory

i na pewno troche drozsze czesci karoseryjne sa w e38 :)

zwykle swiatla tylnie do e38 sa np drozsze niz do e39

ale roznice ogolnie raczej nie sa duze :)

Edytowane przez Marcin978
http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano
Co do elektroniki w e39 to mi padly w przeciągu 4 miesiecy 3 czójniki abs??I to ogolnie wszystko co wymienilem przez rok i 2 miesiace poza standardowymi rzeczami takimi jak: klockami ,filtrami itp.Autko moge goraca polecić ,własciwości jezdne fenomenalne ,aż sie nie chce wysiadac z autka .:)jesli myslisz o benzynie to bierz od 523 w góre ,a najlepiej 528 spalanie porownywalne do 520 ,aosiagi duzo lepsze niż 520 -pozdrawiam :twisted2:
Opublikowano
No na dwa lata czujniki abs to nie jest tragedia .Bardziej podoba mi sie E38 ale w sumie czasami Bmw zrobiło dwa modele tak łądne i ciekawe ,zę to jest zagwozdka :)
kupie silnik 2,5 L bądz 2.0 litra albo zestaw do swapa na 3l ,3,5