Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Zastanawiam się czy dokładał ktoś podgrzewanie foteli na tył?

jest to do zrobienia?oczywiście mówimy o skórzanych fotelach.

pozdrawiam

Opublikowano

Inne pytanie:

Mam uszkodzoną mate grzewczą na siedzeniu kierowcy (brak możliwości naprawy za dużo uszkodzeń) w jej miejsce chce włożyć mate uniwersalną tylko pytanie.Stara mata ma 3 przewody,a nowa będzie miała 2.

1=plus

2=minus

a 3=?

Nowa mata na pewno będzie działać tylko do czego jest ten trzeci przewód w starej?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Trzeci kabel bedzie pewnie czujnikiem temperatury.

http://i1033.photobucket.com/albums/a419/speed1211/11_zpsyzmdhajb.jpg

Niestety co do tylnich stolkow w E83 nic nie znalazlem.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Dzięki kolego właśnie o to mi chodziło.Z tym czujnikiem to by się zgadzało bo aktualnie mam odłączone grzanie tylka grzeje tylko oparcie i tak mi się Właśnie zdawało że cały czas grzeje na max bez różnicy ile kresek jest włączone.Tylko potrzebowałem potwierdzenia bo uniwersalne maty mają jakiś termostat czyli 2 przewody-Co do tylnych foteli od strony elektrycznej to spoko głównie to chodzi o rozebranie foteli żeby założyć maty bo z tym to może być ciężko.
Opublikowano
Dzięki kolego właśnie o to mi chodziło.Z tym czujnikiem to by się zgadzało bo aktualnie mam odłączone grzanie tylka grzeje tylko oparcie i tak mi się Właśnie zdawało że cały czas grzeje na max bez różnicy ile kresek jest włączone.Tylko potrzebowałem potwierdzenia bo uniwersalne maty mają jakiś termostat czyli 2 przewody-Co do tylnych foteli od strony elektrycznej to spoko głównie to chodzi o rozebranie foteli żeby założyć maty bo z tym to może być ciężko.

Poszukaj maty od materiałowego fotela BMW. Bedzie pasować idealnie - z trzema kablami. Zakładam ze masz skórzane fotele z zaszytą matą. Niestety sama mata nie nadaje się do wymiany (chyba ze całe skórzane poszycie). Poszukaj mojego starego postu - wymieniałem matę ze dwa lata temu. Na szybko - nową matę wkleiłem pomiędzy skórę na piankę - i działa do dziś.

A co do grzanego tyłu - jak zdobędziesz grzane fotele i sterownik - to zaden problem. Tylko połaczyć kabelki. Tak naprawdę i w siedzisku i w oparciu są jakby dwie oddzielne maty.

Powodzenia

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Podpowie ktoś jak rozpoznać czy fotele są podgrzewane? kupiłem skórzane manualne i zastanawiam się czy mają maty czy nie?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ile kabli wchodzi do siedzenia? Jesli nic nie maja to powinny byc chyba tylko dwa do napinacza i dwa do maty zajecia (u pasazera, czy jest u kietowcy to nie wiem)

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Ile kabli wchodzi do siedzenia? Jesli nic nie maja to powinny byc chyba tylko dwa do napinacza i dwa do maty zajecia (u pasazera, czy jest u kietowcy to nie wiem)

I są dwie wtyczki po dwa przewody, wniosek że mat niet. Czy możliwe jest zainstalowanie mat w fotelach z tapicerką skórzaną? może gdzieś mógłbym to zlecić w okolicach na północ od Warszawy?

Opublikowano
Podpowie ktoś jak rozpoznać czy fotele są podgrzewane? kupiłem skórzane manualne i zastanawiam się czy mają maty czy nie?

jeśli są podgrzewane to masz przewód 2-zyłowy od oparcia i przewód 3-żyłowy od siedziska

I są dwie wtyczki po dwa przewody, wniosek że mat niet. Czy możliwe jest zainstalowanie mat w fotelach z tapicerką skórzaną? może gdzieś mógłbym to zlecić w okolicach na północ od Warszawy?

ale skąd te przewody wychodzą?

Opublikowano

jeśli są podgrzewane to masz przewód 2-zyłowy od oparcia i przewód 3-żyłowy od siedziska

ale skąd te przewody wychodzą?

hm, no niby coś jest, raz idą dwa a raz trzy. Czyżby maty były?

http://1drv.ms/1G0cMRX

http://1drv.ms/1ONVsGQ

Opublikowano
Wygląda na to ze są podgrzewane :lol:

Tak, dzięki ULOK za zwrócenie uwagi, bo pewnie odpuściłbym ten punkt. Już zamówiłem wszystko, znaczy panel z przyciskami i kable, teraz pytanie czy uda się znaleźć kogoś do montażu czy będę musiał sam się pomęczyć.

Mam jeszcze pytanie czy znacie godnego polecenia tapicera w okolicach Warszawa (Białołęka, Tarchomin), Legionowo, Serock?

Opublikowano
Mata w siedzisku wymieniona na uniwersalną, grzanie działa jak należy, wszystkie stopnie grzania działają poprawnie.Już oparcie nie grzeje cały czas na maxa :lol:
  • 1 rok później...
Opublikowano
Odświeżam temat. Mata kierowcy grzeje mi cały czas na max bez względu czy na przycisku mam 1,2czy 3 stopień. Gdzie szukać przyczyny?