Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam pytanie bmw e66 rzędowa 6. Chodźi o temperature. Temperatura silnika przy 140km/h ok. 90 stopni. Temperatura cieczy chłodzącej ok. 90stopni. A temperatura oleju 115 stopni. To jest normalne? Czy coś się zepsuło ? Na trasie mam takie temperatury a wentylator chodzi na maxa nawet na autostradzie.
Opublikowano
Temp oleju 115stopni oleju to jest akurat raczej ok, ale co do wentylatora na autostradzie to raczej nie powinien chodzić. Sprawdź termostat na początek.
Petrolhead
Opublikowano
Właśnie jestem po wymianie termostatu. I temperatura cieczy jest raczej ok z tego co czytałem. Zastanawia mnie ten wiatrak. Jadę autostrada tak 160 km/h a wiatrak chodzi na maxa na 3biegu. A to strasznie głośno jest. Nie wiem czy to ważne ale ja mam jeden wiatrak i do klimy i do silnika. Ale jak jadę z wyłączoną klima to tez wiatrak chodzi na maxa. A może wisko jest walniete i tak głosno to chodzi. A wiatrak elektryczny posiada sprzegło wiskotyczne? Dzięki za pomoc.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wiatrak wiskotyczny to jedno a wentylator elektryczny to drugie.

Ty masz wentylator elektryczny.Nie ma czegoś takiego jak piszesz.

Możesz mieć uszkodzony czujnik temperatury sterujący wentylatorem.