Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
to dlaczego nie chcieli mnie wypuścić z urzędu celnego niemieckiego bez opłacenia cła,to samo w polsce w urzędzie celnym przy opłaceniu akcyzy,pierwszy dokument to dowód opłacenia cła,,vatu nie musiałem płacić,mogłem u siebie w kraju ale cło obowiązkowo,tak samo moi znajomi,nie wieżę w to że cła się nie płaci
Opublikowano
to dlaczego nie chcieli mnie wypuścić z urzędu celnego niemieckiego bez opłacenia cła,to samo w polsce w urzędzie celnym przy opłaceniu akcyzy,pierwszy dokument to dowód opłacenia cła,,vatu nie musiałem płacić,mogłem u siebie w kraju ale cło obowiązkowo,tak samo moi znajomi,nie wieżę w to że cła się nie płaci

Bo nie przedstawiłeś im dokumentu Eur-1 lub Twoje auto zostało wyprodukowane poza UE.

Opublikowano
oj koledzy widzę że żaden z was nie był w Szwajcarii tylko coś przeczytał o Szwajcarii i powtarza bez sensu,jak wiecie albo i nie Szwajcaria jest poza unią europejską,

przy zakupie auta z tego kraju płaci się cło 10 % wartości z umowy,można go nie zapłacić tylko wtedy gdy się dostanie fakturę na auto i zostaje 19% podatku vat obowiązkowy,i pozostają opłaty w kraju

Ja byłem :D Jest tak jak napisał mmw. Szwajcaria weszła do strefy Schengen w 2006r i od tej pory nie ma cła na auta wyprodukowane w UE. Amen.

Opublikowano

Ok dzięki Panowie za pomoc.

Po auto nie pojechałem i nie żałuję :D a auto już poszło ( tzn nie ma śladu na alledrogo itd ) więc temat myślę że można przenieść do kosza.

No a ja poszukuję nadal pojazdu..