Skocz do zawartości

prosze o pomoc jak dostac sie do cylindrow i ich sprawdzenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam takie pytanie.n42b18 jakis czas temu bylo slychac lancuszek rozrzadu zgasilem samochod i juz nie bylem w stanie go odpalic.wiec na hol i do mechanika.mechanik sciagnal pokrywe zaworow i stwierdzil ze slizg lancuszka peknal i to wszystko ze nie oplaca sie go naprawiac.jak dzisiaj zdjalem miske to bylo w niej tylko troche plastiku od napinacza.czy moglo sie cos jeszcze stac? jak sprawdzic i dostac sie do tlokow czy sie pogiely lub jak zdjac glowice?z gory dziekuje za kazda pomoc.
Opublikowano

Stefan powiedz co Ty kombinujesz , pytasz aby pytać czy sam się za to chcesz brać ?

Wygląda mi na to że nie znasz podstawowej wiedzy jak jest silnik zbudowany.

Co prawda wszyscy zaczynali od zera , ale w dwóch zdaniach to nie tak łatwo przekazać kilkunastoletnie doświadczenia.

Na starym silniku to możesz potrenować , jak masz smykałkę i czas oraz warunki to się bierz za to .

Ta strona może Ci być pomocna

http://www.realoem.com/bmw/pl/partgrp?id=AY71-EUR-05-2002-E46-BMW-318i&mg=11

Tylko wprowadź poprawny VIN twojego auta

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

ok dzieki.tak chce sie sam za to zabrac.bo juz jestem po wymianie silnika i ten co mam w garazu chce sprawdzic czy pogiely sie tloki lub co

kolwiek.jak myslicie przez pekniecie slizgu lancuszka moglo sie cos wiecej zepsuc?zalezy mi na tym aby ten silniksprawdzic poniewaz przed usterka chodzil o niebo lepiej od obecnego.pozdrawiam i dzieki za kazda odpowiedz.