Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

To mój pierwszy post dlatego witam wszystkich.

Powiedzcie mi co to za światła. Nie wiem bo wogóle nie świecą i nie wiem jak je włączyć.

Becie mam od miesiąca i rozgryzam co i jak.

https://goo.gl/photos/SbPQXu12h3dUBbso7

Sprawa druga to tryb AUTO świateł. Świeci tylko tył, natomiast nie świecą ringi (w dzień oczywiście). Po zasłonięciu czujnika zmierzchu zapalają się ksenony i ringi.

Wydaje mi się, że ringi powinny świecić cały czas i te światła w środku tez powinny świecić jako światła do jazdy dziennej. Są w nich H7 zamontowane.

Coś jest namieszane z tymi światłami. Jak jest u was ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

H7 to światła do puszczanie sygnału długimi a jeśli nie masz asystenta świateł długich (Fernlichtasystent) zapalają się razem z długimi chyba ze ktoś to przekodował.

Ringi powinny sie świecić też w dzień na ustawieniu auto i zaznaczonej ptaszkiem opcji świateł dziennych Tagfahrlichter) w iDrivie

Ale jak to dokładnie z FRM1 jest to nie wiem. W FRM2 na pewno tak powinno być wiedz niech sie jeszcze ktoś wypowie kto ma E90 :mrgreen:

Powinny pełnić też funkcję postojowych jeśli się nie mylę.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
No właśnie chyba ktoś tu grzebał. Środkowe lampki nie świecą w ogóle. Jak mrygam długimi to ksenony się zapalają (to jest biksenon). apokalipsa
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
To trzeba sprawdzić błędy a jak będzie czysto to przekodować. Edytowane przez speed1211

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zarejestrowani
Opublikowano
Kolego masi82 skad jestes ? Siedzisz w DE czy tylko nie jest przerejestrowany

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

Opublikowano
Jeśli masz IDrive, to tam włączasz opcje ringów, a jeśli nie, to w tym małym MENU na lewej manetce, chyba ostatnia opcja w ustawieniu SET z symbolem kluczyka. Jak tam będziesz miał ON, to będą świecić na auto;) I chyba na 0 też ;) A w ringach masz H8, a nie H7 ;)
Opublikowano
zgadza się Rowan H8 wczoraj dokładnie sprawdziłem. Tak już w IDrive pozmieniałem i ringi świecą, ale dziwi mnie dlaczego na zwykłym włączeniu świateł nie działają biskrętne tylko w opcji AUTO (nawet nie wiedziałem że mam bi skrętne dopiero na auto to odkryłem) a i udało mi się włączyć doświetlanie zakrętów halogenami. Kurczę muszę na POLSKI zmienić to od razu wszystko się poustawia jak trzeba :lol:
Opublikowano
Doświetlanie zakrętów halogenami udało mi się w IDrive zaprogramować. Przykro mi nie mam pojęcia czy w innych da się po prostu włączyć w ustawieniach.