Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

http://allegro.pl/bmw-x5-4-4i-286-km-4x4-benzyna-oplacony-i5609837816.html

Dzwoniłem w sprawie tego auta, cena atrakcyjna, wgniotka na tylnej klapie i przerysowany zderzak z przodu, wymieniona skrzynia w tamtym roku auto podobno z rodziny z Czech niby za duży dla dziewczyny i za duży silnik :)

Vin mam jakby ktoś był zainteresowany.

Jestem na wakacjach z rodzinką w okolicach Kołobrzegu, chciałem po drodze :) podjechać do Opoczna do kliniki bmw i chciałem żeby podjechali tym autem, bo wiadomo silnik 4.4 jeszcze była wymieniona skrzynia itd. nie wiadomo co może być, cena atrakcyjna ale może być duża mina :( chciałem zapłacić za paliwo i oczywiście przegląd na mój koszt. Okazało się że jedna boją się podjechać bo wyszły czeskie tablice i auto stoi :) albo jeździ tylko po Radomiu :) ( zapytałem czy w Radomiu nie ma policji ?? ) :) niby poobijane dlatego jeszcze nie kupione było podobno 3 oglądających ale jednak nie wzięli. Zapytałem jak podjade jutro i kupie auto to jak mam dojechać do Gliwic ??? To niby OC opłacone ale auto dalej na Czeskiej rejestracji, niby kwity przetłumaczone, opłacone . Coś mi tu śmierdzi może ktoś jeszcze jest tym zainteresowany ??? Vin podałem znajomemu możne mi sprawdzi. Ogólnie dziwnie i to bardzo, może być przerysowane czy nawet coś malowane itd. ale żeby nie podjechać 60km no albo chce sprzedać albo nie ? nikt w ciemno takiego auta nie weźmie bo za dużo niewiadomych.

Edytowane przez Mariox-35
Opublikowano (edytowane)

Vin !!! Inaczej nie uzyskasz żadnych odp....

Kierat ponownie obszyty.

Edytowane przez mole
http://i.imgur.com/TJRt6Lp.jpg?1
Opublikowano (edytowane)

No za bardzo się napaliłem chyba poczekam jeszcze dozbieram kasy i kupie jakąś z normalną historią :) bo ceny 28-29 do opłat :( Rozumiem że auta nie są nowe mają jakąś historię może być pół malowane ale np. po obcierce jakieś pierdoły ale nie po dzwonie na słupie albo zajechaną skrzynią czy sercem V8 :)

Jeszcze jak gadałem ze sprzedającym przyznał się że lekko jakby przycinała się kierownica tzn. wspomaganie - jakby było mało płynu w układzie miał to sprawdzić. :roll:

Vin WBAFB31040LP06100

Ogólnie chyba tak jak pisałem dozbieram kasy i wtedy zakupię wymarzone V8. Nie będę kozaczył i myśe o LPG koszt ok.+ 5tyś w dobrym zakładzie który robi takie silniki. Pozdrawiam wszystkich :8)

Edytowane przez Mariox-35
Opublikowano

Wrzuć vin w tytuł tematu.

Jedne auto = jeden temat

Data for vehicle identification number: WBAFB31040LP06100

Model description: X5 4.4I

Market: Europa

Type: FB31

E-Code: E53

Chassis: Sports Activity Vehicle

Steering: links

Doors: 5

Engine: M62/TU - 4,40l (210kW)

Drive: Allrad

Transmission: automatisch

Body Color: Schwarz 2 (668)

Upholstery: Leder/hellbeige 2 (arbeitsname E 46 (R4HC)

Production date: 12.10.2001

Assembled in: Spartanburg

Code Serienausstattung Standard Equipment

S220A

Niveauregulierung Self-levelling suspension

S249A

Multifunktion für Lenkrad Multifunction f steering wheel

S321A

Exterieurumfänge in Wagenfarbe Exterior parts in vehicle color

S413A

Gepäckraumtrennnetz Trunk room net

S438A

Edelholzausführung Fine wood trim

S473A

Armlehne vorne Armrest front

S534A

Klimaautomatik Automatic air conditioning

S548A

Kilometertacho Kilometer-calibrated speedometer

S555A

Bordcomputer V mit Fernbedienung On-board computer V with remote control

S661A

Radio BMW Business (C43) Radio BMW Business (C43)

Code Sonderausstattung Optional Equipment

S205A

Automatikgetriebe Automatic transmission

S216A

Servolenkung-Servotronic HYDRO STEERING-SERVOTRONIC

S235A

Anhängerkupplung abnehmbar Towing hitch, detachable

S302A

Alarmanlage Alarm system

S310A

BMW LM Rad Sternspeiche 58 BMW light alloy wheel, star spoke 58

S328A

Trittbrett Aluminium Footplate, aluminum

S386A

Dachreling Roof railing

S428A

Warndreieck und Verbandstasche Warning triangle and first aid kit

S431A

Innenspiegel automatisch abblendend Interior mirror with automatic-dip

S459A

Sitzverstellung elektrisch mit Memory Seat adjuster, electric, with memory

S464A

Skisack Ski bag

S494A

Sitzheizung Fahrer/Beifahrer Seat heating driver/passenger

S502A

Scheinwerferreinigungsanlage Headlight cleaning system

S522A

Xenon-Licht Xenon Light

S672A

CD-Wechsler 6-fach CD changer for 6 CDs

S676A

HiFi Lautsprechersystem HiFi speaker system

S785A

Blinkleuchten weiss White direction indicator lights

S818A

Batteriehauptschalter Battery master switch

S853A

Sprachversion englisch Language version English

S861A

Datensatz ohne EOBD Data record without EOBD

S863A

Händlerverzeichnis Europa Retailer Directory Europe

S879A

Bordliteratur deutsch On-board vehicle literature German

S925A

Versandschutzpaket Transport protection package

http://i.imgur.com/TJRt6Lp.jpg?1
Opublikowano
Vin !!! Inaczej nie uzyskasz żadnych odp....

Kierat ponownie obszyty.

No dziwi mnie trochę wymiana tej skrzyni to ile one wytrzymują 200kkm Wogóle to marzenie mieć takie auto w manualu ale chyba nie było takich :D ?

Ogólnie BMW zawsze mi się podobały napęd na tył ale na 1 szym miejscu był motocykl :) ( ale narazie mi przeszło dom córeczka :) i miałem kilka akcji nie z mojej winy !!! po których stwierdziłem że za młody jestem żeby mnie zabił jakiś baran autem, motocykl wystawiłem wieczorem a rano już odjechał nowy właściciel :mad2: brakuje mi jak ... :cry2: ale trzeba było. Ktoś kto śmiga na moto napewno wie o czym mówię )

Teraz mam wozidło do roboty 3d 155KM w tdi :) + auto rodzinne kombi ale jak się przejechałem od sąsiada X5 4.0 D tylko to jakiś nowy model :) no bajka a już V8 to bym chyba spał w tym aucie z zapalonym silnikiem hahahah

Opublikowano
Na takie X5 to szykuj z 10koła na sam start a nie wiadomo co za rok wyjdzie. To są auta dla majętnych. A jak masz 20kilka tysiecy to nie szukaj nawet X5 bo sie srogo rozczarujesz
Opublikowano

No toś mnie pocieszył :wink: No majentnym to za bardzo nie jestem :) ale jakoś dajemy radę z żonką :wink:

Faktycznie lepiej możne poczekać niż wpie....c sięw jakieś g...o dozbierać kasę na ok. 35 na samo auto ale co niby takie awaryjne są te 4.4 Mysałem też o 3.0i ale uciągnie taką budę ??? muszę pogadać z kimś kto takim jeździ. Dzięki za odp. patrzyłem jeszcze na taką za 26 z Zielonej Góry dałem linka nowego. pozdro

Opublikowano
Jak czytam czasem co ludzie piszą to ręce opadają. Chcesz kupić auto i koleś ma jeszcze dymać do Ciebie w dwie strony 120km...ja bym Cię wyśmiał. Tu już nawet nie chodzi o pieniądze a o czas. Normalne że blachy ma samoróbki bo u nas inaczej nie da się pojechać do domu sprowadzonym autem.
Opublikowano

Może i masz trochę racji że czas itd. Ale skoro przez tel. najpierw mówią że auto jest od rodziny z Czech, że była wymiana skrzyni itd. Ale kto gdzie jakieś kwity na to ?? Że dziewczyna boi się jeździć bo za duże :) i za dużo pali, wszystko jest oki. Po moim pytaniu o serwis czy jakiś warsztat o bmw ale nie ma takiego w Radomiu a stacja diagnostyczna Pana Władka do może sprawdzić hamulce w polonezie a nie bmw 4.4 V8 to zapytałem o klinika BMW w Opocznie.

To już że było oglądać 4 osoby ale jednak nie wzieli bo auto poobijane niby już a wcześniej mówili tylko o wgniotce na klapie i zarysowanym zderzaku, że w sumie to auto stoi albo tylko jeździ troszkę po Radomiu bo się boją :) to ja qrw....a tyrałbym po auto z Kołobrzegu przez Radom na Gliwice do tego okazało się że tablice wyszły i ciekawe jak z dokumentni do rejestracji czy wszystko było itd. Czy nie wydaje Ci się że trochę to wszystko zagmatwane ??? Ja nie chciałem ryzykować tym bardziej że jechałem z rodziną z wakacji. Jakby chcieli sprzedać to by powiedzieli dawaj 400zł i mogę się przejechać na kawkę do Opoczna przed wieczorem, jak bym tak zrobił jakbym był w miarę pewny za auto i chciałbym go sprzedać. Takie moje zdanie. :roll:

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No dziwi mnie trochę wymiana tej skrzyni to ile one wytrzymują 200kkm Wogóle to marzenie mieć takie auto w manualu ale chyba nie było takich :D ?

Nie było 4.4 w manualu.

Przez masę i automat X5 4.4 wcale nie jest szybkim autem. Testowałem takie kiedys i sie srogo rozczarowałem.

Jakbys chciał cos na prawde fajnie jezdzacego, to polecam e39 4.4 w manualu. No i tanszy w serwisie i mniej usterkowy niz X5.

A ten z Radomia konkretny egzemplarz, nie zawracałbym sobie głowy nim wogole.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...