Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, kupiłem jakiś czas temu e46 wszystko fajnie pięknie działa TYLKO niestety wciaż wyskakuje kontrolka airbagu, mechanik raz usuwał błąd z kompa oczywiście wziął za to kasę po kilku dniach znowu ją mam i się nie zgasza. W jaki sposób można to naprawić auto nie było po wypadku na 100% .
Opublikowano

Wszystko fajnie pięknie - a podłączałeś teraz pod kompa i patrzyłeś co to za błąd poduchy?

Znając życie - mata zajętości pasażera z przodu, bo wtyczka pod fotelem pasażera nie styka... :)

Opublikowano
dowiedz sie co to za błąd spróbuj tez pokręcić kierownica na maksa w prawo i lewo i patrz czy gasnie i usiądz na prawym fotelu i tez oserwuj kontrolke moze byc taśma lub mata pasażera
Opublikowano
spróbuj tez pokręcić kierownica na maksa w prawo i lewo i patrz czy gasnie

Błędy Airbaga mają właśnie to do siebie, że nawet jeśli są tymczasowe to kontrolka nie zgaśnie aż do momentu skasowania błędu na komputerze.

Chociażby było tak w moim przypadku. INPA wyrzucała błąd średnio co 1-2 dni w sterowniku o tymczasowym otwarciu obwodu airbaga kierowcy. Przy wymianie manetki na taką z BC odkręcałem kierownicę i coś tam pogmerałem przy taśmie, złożyłem wszystko do kupy i do dziś nie ma śladu po błędzie.

Wydaje mi się, że Twój problem leży albo w taśmie kierownicy albo w macie zajętości fotela. To są słabe punkty tego układu. U mnie okazało się, że mata zajętości fotela była wyłączona domyślnie NCSem.

Aha, i jak już się zdecydujesz na robienie czegokolwiek na własną rękę, pamiętaj o odpięciu akumulatora!