Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Standard temat chłodnicy , użyłem fukncji szukaj ale chciałem specjalnie utworzyć nowy temat !!

Dolewam wody w chłodnicy do korka ... jeżdże około 100km woda jest przy kresce. Ale po 2 tygodniach widze że zeszło około centymetra od kreski.

Dlaczego do kreski schodzi w jeden dzien a poziej centymetr przez 2 tygodnie. I czy wogole powinno zejść centymetr niżej. ??

Opublikowano

I do jakiej kreski u diabla? Mam e38 740 i mam czarny zbiornik wyrownawczy a do chlodnicy bezposrednio nic nie moge dolac. Natomiast zbiorniczek nie ma kreski tylko ma plywak i narysowane w instrukcji, ze plywak powinien byc na rowno z korkiem jak silnik zimny.

Galen

Opublikowano

a ja mialem plywak, tylko sie zdupczyl i rozpadl na kawaleczki.

to znaczy nie caly, a tylko ta kuleczka-wskaznik na gorze

teraz jak musze to dolewam na oko - jak zobacze od gory

poziom plynu (tak 5 cm od poziomu korka, to przestaje lac...

http://forum.7er.pl/images/signatures/212758479446f629c8be0f9.png
Opublikowano

No własnie i bysmy się nie dogadali bo to się tyczy 728 (E38) kolesia. Ale on nie ma jeszcze netu i dlatego ja zadałem te pytanie.

W 728 leje się do kreski w chłodnicy > tutaj nie ma pływaka.

Opublikowano
No wlasnie to pisz jak czlowiek, bo ci sie staraja odpowiadac ci co maja V8 4 litry, Z tego co wiem to BMW zaklada niewielkie parowanie, ale tak czy siak, sprawdz czy ci gdzies nie cieknie.
Opublikowano
BMW zaklada niewielkie parowanie

ja u siebie po ok 30 tys. km dolalem troche ponad pol litra.

http://forum.7er.pl/images/signatures/212758479446f629c8be0f9.png