Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam taki problem. Czasami stojąc np w korku po puszczeniu pedału hamulca auto nie rusza płynnie tylko troche szarpnie. Spotkaliście sie z czymś takim ? Czy to będzie powiązane ze skrzynia ( automat ) ?

Pozdrawiam

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Opublikowano
Niestety kolego, u mnie jest to samo. Byłem na diagnostyce skrzyni - jakaś tulejka w multitronicu czy sprzęgło 1 biegu. Podobno najtaniej kupić używaną skrzynię. Ja jeżdzę póki nie auto nie stanie :)
Opublikowano

No to pięknie :/ patrzyłem na części na szczęście nie sa jakieś mega drogie o tyle dobrze.

Jaki masz przebieg u siebie ?

Opublikowano

Też mnie to dobiło :(

U siebie mam już 245 tys. km, ale właśnie nie zamierzam robić tego dopóki jeszcze auto jeździ. Patrzyłem na skrzynie to da się znaleźć okazje i kupić gdzieś za 800 zł, bo my nie potrzebujemy kupować z konwerterem. A u Ciebie jaki przebieg ?

Opublikowano

No właśnie i to jest najlepsze bo u mnie 86 tys ...auto niedawno kupiłem wiec pewnie to była przyczyna sprzedaży. Byłem tez w aso na przeglądzie przed zakupem i nic nie wychwycili.

Miałeś jakieś błędy na kompie ?

Opublikowano

No właśnie :/

Ja u siebie na początek miałem koło pasowe i dyfer :(

Na komputerze żadnych błędów.

A powiedz mi u Ciebie to jest na zimnej skrzyni czy cały czas ? Bo jest jeszcze sprawa poziomu oleju w skrzyni, może być go za mało i to też może być przyczyną a koszt żaden, bo przy tym przebiegu to ciężko skrzynie rozwalić..

Opublikowano

Wydaje mi sie ze jak jest jeszcze niedogrzany bo pózniej to znika. Olej mi sprawdzali na przeglądzie i było ok musze do nich zadzwonić bo ten problem powinni wychwycić ...

Podjade tez do mojego znajomego ktory głownie zajmuje sie BMW żeby sprawdzic co to jest dokładnie. Dam znac :)

Opublikowano

U mnie też tylko na zimnym, więc mamy ten sam problem :(

Jedyna rada to jeździć aż się nie rozleci. Ja jak staje na niedogrzanym to wrzucam bieg P i jak mam ruszyć to D i później normalnie :)

Opublikowano

Dzieki , powiedzieli ze nie sprawdzali oleju w skrzyni i dyfsze bo olej jest dożywotni..... Doradca serwisowy twierdzi tez ze nie miał możliwości sprawdzenia tego bo nie przeprowadzali jazdy testowej. Sprawdzali tylko rzeczy mechanicznie i wycieki

Zobaczymy co dalej

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzieki juz sprawdzone :) dolany 1,2 litra oleju i jest poprawa ale jeszcze na zimny zdarzy mu sie szarpnąć 1,2 razy. W skrzyni podobno wszystko ok. Moze zrobić adaptacje, nowe oprogramowanie ?

Opublikowano

Po lifcie 2008. Mam jeszcze sprawdzic czy auto szarpnie w trybie DS i to ma cos podpowiedzieć. Jak rozwiąże zagadkę to dam znac. Chce zmienić tez felgi jaki masz rozmiar ?

Opublikowano
Po lifcie 2008. Mam jeszcze sprawdzic czy auto szarpnie w trybie DS i to ma cos podpowiedzieć. Jak rozwiąże zagadkę to dam znac. Chce zmienić tez felgi jaki masz rozmiar ?

Ja mam u siebie 2009 to powiedzieli, że aktualizacja niewiele pomoże, bo było ich mało. Ogólnie mówili o polifcie, więc myślę że u Ciebie podobnie.

Mam 17-stki, myślę że wystarczające. Z przodu profil opony 45, z tyłu 40.

http://img30.staticclassifieds.com/images_tablicapl/271994549_1_644x461_kola-felgi-17-bmw-m-pakiet-e46-e39-e60-e90-piekne-lubin.jpg