Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam zamiar kupić e46 328i. Znalazłem super egzlemplarz ale jedna rzecz mi nie pasuje w niej: Skrzynia automat jes. Czy ten silnik przy tej skrzyni jest tak żwawy jak w manualu??? Z automatów mam doświadczenie tylko w Audi A6 z tiptronikiem, i srednio można ingerować w styl jazdy

Mam ktoś jakieś doświadczenie , motór 328 ale skrzynia automatyczna

lipa czy nie,psują się takie skrzynie???

Opublikowano

W 328 byly dwie skrzynie jedna zwykly automat a druga steptronic.

Steptronic byl produkowany przez dwie firmy GM i ZF. Bez powaznych problemow obydwie skrzynie przy normalnej jezdzie bezproblemowo powinny wytrzymac 150tys mil

Wszystko zalezy w jakich warunkach glownie eksploatujesz swoj samochod.

Jezeli jest to miasto z czestymi korkami i duzym ruchem ulicznym to polecam steptronic. Jezeli mieszkasz w miejscu gdzie ruch jest raczej maly lub nie ma go wcale to zdecydowanie biegowy.

Jezeli ma to byc jazda torowa to polaczenie manualnej skrzyni szesciobiegowej oraz krotszego mostu 3.46 sprawia ze nie bedziesz chcial wymienic swojej 328 na zadna 330 :cool2:

Opublikowano

Dzięki że mi pomagasz, ale jak mogę poznać że to steptronik mógłbyś zerknąć:http://www.gratka.pl/moto/tresc.phtml?id_og=4999671&id_region2=10&id_podrubryka=1&id_rubryka=1&model=328&id_region=0&z_dnia=-1&cena_od=0&cena_do=-1&inte=on&gaze=on&biur=on&nr=3&key_unique=8d35c143ab0db19d45f857ebd272d5f7

Czy będzie ten silnik z tą skrzynią wymiatać???

Opublikowano

megapol, zajrzyj na priv. Masz tam uwagi od moderatora :twisted:

Weź sobie je do serca.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).